У МЗС прореагували на відкликання посла Грузії через призначення Саакашвілі

8 травня 2020, 12:34
На факт відкликання посла Грузії Теймураза Шарашенідзе через призначення Михайла Саакашвілі прореагував глава МЗС України Дмитро Кулеба.
Кулеба
Глава МЗС Дмитро Кулеба відреагував на демарш Грузії з-за Саакашвілі / УНІАН

Грузинські власті не можуть давати ніяких вказівок Україні з приводу призначення Михайла Саакашвілі на будь-які посади.

Саме таку думку в інтерв'ю порталу Лівий Берег озвучив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, офіційний Київ цілком спокійно сприйняв ультиматум з відкликанням посла Грузії Теймураза Шарашенідзе.

Кулеба впевнений, що відносини між Україною і Грузією ніяк не можуть стати залежати від долі Саакашвілі.

відео дня

"Ми розуміємо внутрішньополітичний контекст в Грузії та в нього не втручаємося, але для нас пан Саакашвілі є громадянином України. І жодна держава світу не може нам вказувати, куди призначати чи не призначати нашого громадянина", - зазначив глава МЗС.

Кулеба підкреслив, що Михайло Саакашвілі раніше займав державні посади в Україні - і це не викликало агресивного несприйняття у офіційного Тбілісі.

"Якщо ж з боку наших грузинських партнерів будуть якісь різкі кроки, що ж, переживемо, а потім будемо відновлювати все втрачене", - розповів він.

Нагадаємо, раніше з посиланням на власні джерела журналіст Юрій Бутусов повідомив президент Володимир Зеленський підпише указ про призначення Михайла Саакашвілі на посаду секретаря Національної ради реформ. Більш того, глава країни має намір розширити службові повноваження даного поста. Пізніше факт призначення, але не секретарем, а головою цієї Нацради, підтвердив і сам Саакашвілі. Вранці 8 травня глава МЗС Грузії Давид Залкаліані розповів про те, що з цієї Тбілісі відкликає посла Теймураза Шарашенідзе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти