Помста Європі і шантаж з боку Лукашенка: експерт пояснив, чим загрожує Мінську криза з біженцями

9 листопада 2021, 02:34
Лукашенко поводиться як міжнародний шантажист, хуліган або навіть бандит, вважає Ігор Ейдман.
Лукашенко
На Лукашенка очікують нові санкції з боку Європи - експерт / Reuters

Міграційна криза на кордоні Білорусі та Польщі спровокована режимом Олександра Лукашенка. Невизнаний білоруський глава держави здійснює спробу помститися Європі за санкції і намагається отримати якісь поступки. Однак в результаті на нього очікують нові європейські обмеження. Про це заявив соціолог Ігор Ейдман.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що міграційна криза на білорусько-польському кордоні спровокована правлячим білоруським режимом Олександра Лукашенка. За його словами, фактично Лукашенко поводиться як шантажист, хуліган або навіть бандит.читайте такожСитуація загострюється: на кордон з Білоруссю стягують бронетехніку

"Що стосується нинішньої кризи, яка фактично спровокована лукашенківським режимом в Білорусі, це окрема тема, і німці ставляться до цього з обуренням, тому що Лукашенко поводиться як Міжнародний шантажист, хуліган, якщо не сказати бандит", - зазначив Ейдан.

Також він уточнив, що таким чином глава РБ намагається помститися Європі і виторгувати для себе будь-які поступки. Однак ситуація обернеться для нього тільки новими санкціями.

"Він намагається таким протизаконним способом помститися Європі за санкції, займатися вимаганням і отримати якісь поступки від Європи. Я впевнений, що він нічого не отримає, а отримає нові санкції, до цього все йде. Я думаю, це ознака того, що людина втратила адекватність", - підкреслив Ігор Ейдман.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі

У понеділок, 8 листопада, нелегальні мігранти, які мали намір відправитися з Білорусі до Польщі, намагалися штурмом потрапити на територію польської держави в районі прикордонного переходу в Кузьниці.

Ситуацію на певний час вдалося стабілізувати, проте пізніше мігранти знову пішли в атаку. Вони намагалися ламати паркан лопатами і щипцями.

Польща у зв'язку з такими подіями вирішила підключити до вирішення питання армію, прикордонників і поліцейських. Війська територіальної оборони були приведені в 6-годинну повну бойову готовність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти