"Чекайте до кінця року": в Китаї зробили гучну заяву щодо вакцину від Covid-19

30 травня 2020, 20:58
Китайські вчені повідомили, що на сьогодні на випробуванні перебуває п'ять вакцин від страшної хвороби.
коронавірус
У Китаї обіцяють створити вакцину до кінця року / Фото pixabay.com

Коронавірус в світі вирує вже з кінця минулого року - сьогодні в Китаї зробили гучну заяву про те, що вакцина від страшної хвороби може бути готова вже до кінця 2020 року або на початку 2021 року.

Як пише China Daily, такий прогноз озвучили в Комітеті з контролю та управління державним майном країни.

"Очікується, що вакцина від COVID-19 надійде на ринок в кінці цього року або на початку наступного", – сказано в повідомленні.

читайте такожБуде ефективна вакцина від COVID-19: медик розповів всю правду

Ведучий епідеміолог країни Чжун Наньшань в інтерв'ю Центральному телебаченню Китаю уточнив, що зараз на другій стадії клінічних досліджень знаходяться всього п'ять вакцин.

"Високоефективну вакцину слід обирати шляхом порівняльного відбору, тому знадобиться досить тривалий час", – додав експерт.

Всього вакцині треба пройти три етапи досліджень. Якщо ефективність та безпека на всіх цих етапах буде доведена, вакцину можна буде випускати на ринок.

Вакцина від Ковид-19

Раніше про створення вакцини заявили в Росії. За інформацією, державний науковий центр вірусології та біотехнології "Вектор" при Росспоживнагляді розробив вакцину від коронавірусної інфекції, повідомив гендиректор центру Рінат Максютов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, розробкою вакцини проти коронавірусу займаються вчені з США. Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі озвучив терміни, коли старання вчених увінчаються успіхом. І цей прогноз виявився не дуже втішним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти