Сестра Кім Чен Ина може очолити Північну Корею: що про неї відомо

27 квітня 2020, 14:50оновлено 27 квітня 2020, 15:23
Найкращі шанси очолити Північну Корею у молодшої сестри Кім Чен Ина.

КНДР, військові, Кім Чен Ин
Крісло Кім Чен Ина може зайняти його сестра / Reuters

Кім Чен Ин помер, повідомили 25 квітня ряд ЗМІ. Але офіційно влада Північної Кореї смерть свого лідера не підтвердила. У той же час ніхто живим Кім Чен Ина не показав. Крім того, його ніхто не бачив з 12 квітня.

Масла до вогню підливає те, що схожа ситуація була з батьком Кім Чен Ина - про смерть Кім Чен Іра почали говорити тоді, коли він не з'явився на урочистостях з нагоди місцевого аналога дня незалежності. Потім виявилося, що він дійсно помер.

Що насправді сталося з Кім Чен Ином - поки точно сказати ніхто не може. Відзначимо, що Північна Корея - одна з найбільш закритих країн на планеті, і новини звідти з'являються дуже дозовано.

Разом з тим сьогодні багато хто намагається припустити, як будуть розвиватися події далі, і хто займе крісло Кім Чен Ина.

І першою в цьому списку є жінка.

У Південній Кореї ЗМІ пишуть про те, що найкращі шанси очолити Північну Корею у молодшої сестри Кім Чен Ина - 31-річної Кім Йо Чжон. Її називають другою за впливовістю людиною в КНДР.

Її посада сьогодні - перший заступник директора Відділу пропаганди і агітації Центрального комітету Трудової партії Кореї, вона відповідає за культ особистості Ина.

Кажуть, що у брата і сестри склалися теплі стосунки. Вони разом вчилися у Швейцарії, а так як вони були дуже обмежені у контактах із зовнішнім світом, то звикли довіряти один одному.

читайте такожКім Чен Ина не показують людям: експерт назвав причинуУже зараз Кім Йо Чжон має солідний за мірками КНДР зовнішньополітичний досвід, оскільки постійно супроводжувала брата під час його закордонних поїздок, включаючи історичний саміт зі США на вищому рівні.

Крім того, вона єдина з Кімів, хто з часів війни здійснив візит до Південної Кореї.

Сестра Кім Чен Ина може очолити Північну Корею: що про неї відомо
Кім Йо Чжон на зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном / сріншот koreatimes.co.kr, фото Yonhap

Як пише Взгляд, Кім Йо Чжон заміжня. Прізвище її чоловіка значення не має, а ось фігура свекра вельми примітна – це Герой КНДР Чхве Рен Хе. Незважаючи на свій досить поважний вік (понад 70 років), по-справжньому він піднісся саме за правління Ина, тобто є його ставлеником. На поточний день Чхве – перший заступник маршала Кіма в північнокорейському уряді і голова в місцевому парламенті.

Також свекор можливої спадкоємиці "золотопогонник", віце-маршал, а це високе звання – за всю історію країни було тільки 28 віце-маршалів, п'ять маршалів, не рахуючи Ина (він маршал не тільки армії, а всієї КНДР), і два генералісимуса: Кім Перший і Кім Другий. Становище у військовій ієрархії державного діяча Північної Кореї принципове – армія, згідно ідеології чучхе, є основою держави (тому в КНДР більше військових на 100 тисяч населення, ніж в інших країнах).

Таким чином свекор здатний прикрити найслабше апаратне місце Кім Йо Чжон.

А чи стане сестра Кім Чен Ина новим лідером КНДР – покаже час.

читайте такожСтало відомо, чому Кім Чен Ин "перейшов до вегетативного стану"Нагадаємо, раніше державні ЗМІ Північної Кореї розповіли про активність Кім Чен Ина на тлі повідомлень щодо його хвороби і смерті.

Зокрема, радіостанція КНДР повідомила, що Кім Чен Ин подякував робітникам та співробітникам, які допомагали у створенні міста Самчжиен. Проте яким саме чином це було зроблено, не уточнюється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти