Запустив одну ракету, потім другу: в Ірані пояснили удар по Боїнгу МАУ

12 липня 2020, 08:22
Оператор помилково ідентифікував літак як ворожу ціль.
Іран, літак, МАУ
В Ірані пояснили, чому атакували Боїнг МАУ / Reuters

У комплексі ППО, який збив літак МАУ в Ірані, були порушені налаштування, оскільки раніше його переміщали. Це призвело до похибки в даних під час виявлення літака.

Про це йдеться в доповіді Організації цивільної авіації Ірану.

Відзначається, що через невиконані переналаштування система помилково визначила пасажирський лайнер як об'єкт, що рухається у бік Тегерана. Однак літак МАУ вилітав зі столиці Ірану, а не навпаки.

Також наголошується, що між комплексом ППО і центром не відбулося обміну даними, у зв'язку з чим оператор ідентифікував літак як ворожу ціль і, не отримавши відповіді від координаційного центру ППО, запустив першу ракету по літаку, а потім другу.

Як відомо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великобританії.

Президент Ірану Рухані визнав, що український лайнер збили "унаслідок ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

читайте такожХто винен у загибелі 176 осіб: в Ірані заявили про затриманих у справі про катастрофу Боїнга МАУНагадаємо, раніше влада Ірану ухвалила рішення щодо виплати компенсацій сім'ям загиблих під час аварії лайнера МАУ.

Про це в інтерв'ю інформагентству ТТ повідомила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.

"Ми підписали угоду про те, що ми проведемо переговори з Іраном про компенсації родичам жертв", – сказала Лінде.

При цьому суми компенсацій і терміни виплат вона не назвала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти