"Хочете жити безпечно - приїжджайте": Лукашенко вибухнув різким ультиматумом на адресу Заходу

12 вересня 2021, 19:49
Міграційна криза - це проблема Заходу, а не Білорусі, сказав Олександр Лукашенко.
Лукашенко
Лукашенко заявив, що Білорусь "не стане на коліна" перед Заходом / Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не має наміру відновлювати роботу із Заходом через санкції щодо Мінська. Причому держава не збирається вирішувати питання з міграційною кризою. Лукашенко готовий вести перемовини тільки в умовах зняття обмежень.

"Хочете жити безпечно - приїжджайте. Визначимо місце, зустрічатимемося, обговорюватимемо ці питання. Але допоки не будуть зняті ці безмозкі санкції і приниження наших патріотичних людей, з ними ніхто не розмовлятиме, на коліна ми не станемо", - цитує політика Белта.

Крім того, він також сказав, що санкції щодо Білорусі позбавлені сенсу, тому зо Мінськ, мовляв, не цікавить питання нових обмежень проти держави.

відео дня

читайте такожРосія поглинає Білорусь: Лукашенко заявив про "прорив" щодо Союзної держави з Москвою"Хочете допомоги - поводьтеся гідно. Не треба нас вважати якимись другорядними людьми", - сказав Лукашенко, підкресливши, що міграційна криза є проблемою Заходу, а не білоруської держави.

Міграційна криза у Європі

Країни Балтії – Естонія, Латвія і Литва – а також Польща наприкінці серпня виступили зі звинуваченнями на адресу Білорусі у використанні нелегальної міграції в якості зброї в гібридній війні проти Євросоюзу. Лідери урядів вищевказаних країн закликали ООН вжити заходів щодо білоруської влади, яка, на їхню думку, заохочує нелегальну міграцію.

У Литві вирішили побудувати стіну на кордоні з Білоруссю унаслідок напливу нелегальних мігрантів. Щоб стримати потік біженців, Вільнюс посилив присутність військ на рубежах з республікою. Держава розглядає проблему міграції як гібридну агресію з боку Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти