Удар по Росії: Польща починає будувати газопровід Baltic Pipe

11 травня 2020, 17:37оновлено 11 травня 2020, 19:03
Польська компанія зібрала всі необхідні дозволи.
Газопровід, прокладка, море
Польща будує газопровід та створить конкуренцію Росії / kapital.kz

Швеція схвалила прокладку газопроводу Baltic Pipe по своїй території в Балтійському морі, який реалізовує польська компанія Gaz-System.

Як сказано в повідомленні оператора газопроводу, відповідне рішення було прийнято 7 травня.

Польська компанія зібрала всі необхідні дозволи для будівництва свого газопроводу і буде починати роботи у другій половині 2020 року. У Польщі стверджують, що вартість будівництва оцінюється в 280 мільйонів євро. Однак прокладати Baltic Pipe італійська компанія Saipem.

відео дня

Транспортування газу по новому польському газопроводу буде відбуватися з Норвегії в Польщу. Таким чином польська сторона має намір замінити поставки газу від російського Газпрому і повністю відмовитися від "блакитного палива" з РФ.

Baltic Pipe буде введений в експлуатацію в жовтні 2022 року.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда повідомив про початок будівництва газопроводу Baltic Pipe, який повинен зв'язати родовища на норвезькому шельфі в Північному морі з Польщею через Данію і завдяки якому Польща може стати одним з гарантів енергетичної безпеки України.

Як раніше повідомлялося, польський уряд планує накласти арешт на активи корпорації Газпром в Європі як компенсацію, яку Арбітражний суд у Стокгольмі (Швеція) присудив до виплати енергетичного концерну PGNiG (Пгніг) - в рамках розгляду скарги офіційної Варшави на ціни за поставлений в Україну російський газ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти