ЄС і США домовилися про жорсткі заходи щодо протистояння Росії

22 лютого 2021, 22:34оновлено 22 лютого 2021, 23:22
Європейський Союз і США об'єднають зусилля для протистояння Китаю і Росії.
Жозеп Боррель
Боррель поділився "розкладами" на протистояння з Китаєм і Росією / REUTERS

Міністри закордонних справ ЄС домовилися з держсекретарем США про координацію зусиль для протидії Росії та Китаю. Як повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, це була "насичена розмова".

"Це була дуже насичена бесіда. Ми підтвердили свої наміри разом відповідати на зовнішні виклики, включаючи протидію Росії і Китаю", - сказав Боррель на пресконференції в Брюсселі.

Крім того, ЄС і США домовилися про забезпечення їх світового лідерства в боротьбі з пандемією коронавірусу, економічному відновленні і просуванні демократії в світі, яка "сьогодні знаходиться під ударом".

"Демократія сьогодні знаходиться під ударом, тому США і Євросоюз повинні довести всьому світу, що це найкраща система. Ми повинні гарантувати, що США і ЄС забезпечать собі світове лідерство в боротьбі з пандемією, економічному відновленні, поширенні в світі демократії і прав людини", - підкреслив дипломат.

читайте такожБайден пообіцяв змусити Росію за все заплатити

Зазначимо, Європейський союз готовий ввести нові санкції проти Росії. 22 лютого глави МЗС країн ЄС під час засідання узгодили подальші дії щодо РФ.

Санкції проти Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти