Експерт оцінив ймовірність удару заворушень у США по курсу долара

10 січня 2021, 00:41
Ситуація з заворушеннями у США вказує, що заощадження потрібно зберігати в різній валюті, нагадав Віталій Шапран.
Долар
Штурм Капітолію жодним чином не позначився на фінансових ринках і курсі долара - експерт / УНІАН

Заворушення у Вашингтоні 6 січня жодним чином не позначаться на курсі долара, тому що США володіють солідними фінансовими інститутами, на які не можуть вплинути політичні події. Ринки жодним чином не відреагували на американський інцидент.

Як заявив фінансовий аналітик Віталій Шапран в ефірі телеканалу Україна 24, підстав для девальвації долара немає. Ринки та інвестори взагалі не відреагували на події у Вашингтоні.

"Немає жодних економічних підстав, щоб долар знижувався. Я дивлюся на реакцію на Forex, на ринку долара і євро - інвестори не оцінили "спектакль" (штурм Капітолію). Фінансові ринки проігнорували події у Вашингтоні", - сказав експерт.

відео дня

Також він зазначив, що стабілізуючим фактором тут є наявність серйозних фінансових інститутів, які автономні по відношенню до політики. Тому на доларі такі події не позначаться.

"У фінансовому секторі США дуже потужні фінансові інститути, вони не залежать від політичних подій. Тому наразі немає жодних приводів для хвилювання. Не думаю, що варто хвилюватися щодо доларових заощаджень", - уточнив Шапран.читайте такожКоли обвалиться долар: банкір дав прогноз на 2021 рік

При цьому аналітик додав, що людям слід зберігати свої заощадження в різних валютах, щоб уникнути проблем.

"Але ця ситуація нагадує, що потрібна диверсифікація валютних заощаджень - повинні бути і гривня, і долар, і євро", - підкреслив Віталій Шапран.

США новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти