Ексглава MI6 пояснив, як Сі Цзіньпін може вплинути на Путіна

18 березня 2022, 20:28
Війна Росії проти України серйозно ускладнює економічні проблеми, з якими стикається Китай.
Цзіньпін
Сі Цзіньпін / RG

Вплинути на президента РФ Володимира Путіна для зупинки війни проти України може тільки глава КНР Сі Цзіньпін.

Про це заявив колишній глава британської розвідки MI6 Алекс Янгер, передає Sky News.

"З усіх людей у світі, які можуть вплинути на Володимира Путіна, який знаходиться у своєму бункері і одержимий ідеєю досягнення величі через відродження російської імперії, з усіх людей, які можуть на нього вплинути, це Сі Цзіньпін, китайський лідер", — сказав він.

Колишній глава MI6 впевнений в тому, що війна Росії проти України серйозно ускладнює економічні проблеми, з якими стикається Китай і несе "величезний репутаційний ризик" для Китаю, якщо він продовжить асоціювати себе з "вбивчою діяльністю в Україні".

"Звичайно, Сі, хоча він і відчуває, що повинен на високому рівні підтримувати те, що робить Росія у зв'язку з їх новим союзом, повинен бути глибоко стурбований тим, що відбувається", — додав Янгер.

Раніше президент США Джо Байден і глава Китаю Сі Цзіньпін у п'ятницю, 18 березня, провели телефонну розмову, під час якої обговорили також війну в Україні.

Як заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман, Байден попросив лідера Китаю вплинути на президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, щоб припинити війну в Україні.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти