Колишній сенатор пояснив, чому у Байдена буде слабкий авторитет

8 листопада 2020, 09:51
Байден сприйматиметься як хтось, хто насправді не виграв вибори, переконаний Річард Блек.
Джо Байден
Авторитет Джо Байдена ослабне через фальсифікації / Фото Reuters

Повідомлення про фальсифікації на президентських виборах в США послаблять авторитет Джо Байдена, який оголосив про свою перемогу, як президента, заявив колишній американський сенатор від штату Віргінія Річард Блек.

"Я думаю, що це (фальсифікація - ред.) так широко поширене, що, навіть якщо Байден в підсумку буде обраний колегією виборників, це послабить його авторитет як президента. У мене є відчуття, що він сприйматиметься як хтось, хто насправді не виграв вибори, це були просто вибори, які частково сфальсифіковані. Таким чином, я думаю, це буде невеликою проблемою для нього (Байдена – ред.) у майбутньому, якщо він буде приведений до присяги як президент", - повідомив Блек у коментарі РИА Новости.

На думку Блека, американські ЗМІ "явно хотіли, щоб Байден переміг".

"Засоби масової інформації, основні мережі мовлення скоординували свої зусилля і всі виступили із заявою, що Джо Байден - переможець президентської кампанії. Однак за Конституцією (США - ред.) Засоби масової інформації не грають жодної ролі у виборі президента, який визначається колегією виборників", - підкреслив колишній сенатор.

Колишній сенатор також вважає, що оскільки з'ясувалося, що деякі результати комп'ютерного підрахунку голосів виявилися невірними, то буде потреба в ручному перерахунку цих бюлетенів.

"Тому все ще залишається багато невизначеності", - додав Блек.

Вибори в США - про що йшлося раніше:

  • Новообраний президент Джо Байден виступив зі зверненням до нації у своєму рідному місті Вілмінгтон. Він пообіцяв стати президентом для всіх американців, включаючи 70 мільйонів людей, які проголосували за переобрання Дональда Трампа.
  • Чинний глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що вибори ще не закінчилися і його штаб відстоюватиме свої позиції за результатами виборів у суді в понеділок. Він додав, що зараз Байден офіційно не затверджений переможцем ні в одному зі штатів.
  • Президент України Володимир Зеленський привітав кандидата в президенти США Джо Байдена з перемогою на виборах.
  • Колишній держсекретар США, екскандидат у президенти Хілларі Клінтон висловила радість у зв'язку з перемогою Джо Байдена на виборах президента країни.

Коли оголосять результати виборів президента США 2020

3 листопада в США пройшли вибори президента. День голосування не є вирішальним і не означає завершення виборів, оскільки в кінцевому підсумку президента обирають члени Колегії вибірників. Всього їх 538. Представники кожного штату зобов'язані проголосувати так, як більшість його жителів, а кількість вибірників залежить від чисельності його населення.​

Бувають випадки, коли вибірники порушують негласне правило і віддають свій голос на користь іншого кандидата – того, за кого не проголосувала велика частина виборців штату.

​Голосування колегії відбудеться майже через півтора місяці після дня голосування. У 2020 році голосування колегії вибірників відбудеться 14 грудня.

Зазвичай стає ясно, хто переміг на виборах президента США на наступний день після виборів. Але цього року через пандемію потрібно буде чекати бюлетені, відправлені поштою, і з цієї причини оголошення результатів може зайняти більше часу.

За результатами виборів 2020, офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу.

Після обрання нового президента, йому виділяється час на призначення міністрів.

Церемонія інавгурації нового глави США за традицією проходить 20 січня біля будівлі Капітолію у Вашингтоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти