Більшості "нових мігрантів" відмовлять у в'їзді в США - Білий дім

11 лютого 2021, 06:38
Приїзд "нових мігрантів" на територію Сполучених Штатів наразі є "несвоєчасним".
Джен Псакі
Прессекретаркк Білого дому Джен Псакі / Фото Reuters

У Білому домі заявили, що на данний момент приїзд "нових мігрантів" на територію Сполучених Штатів є "несвоєчасним" , тому більшості з них буде відмовлено у в'їзді в США.

Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі, передає Голос Америки. Таким чином вона відповіла на запитання журналістів про наплив нелегальних мігрантів біля південних кордонів країни.

Псакі пояснила, що дане рішення було ухвалено адміністрацією Байдена, виходячи з несприятливої епідеміологічної обстановки через пандемію коронавірусу, а також нестачі часу для розробки нових процесів прийому мігрантів.

відео дня

"Зараз не час (для приїзду мігрантів), і переважній більшості людей буде відмовлено (у в'їзді)", – сказала прессекретарка Білого дому.

Обмеження на в'їзд до США - про що раніше писав Главред:

  • 3 березня 2020 року 45-й президент США Дональд Трамп у зверненні до нації оголосив про заборону на поїздки з країн Європи у зв'язку з поширенням коронавірусу в світі.
  • 21 квітня Трамп тимчасово скасував видачу грін-карт, що дають право на постійне проживання в державі. Також він заборонив видавати робочі візи і пускати упродовж 90 днів в країну претендентів, які мали намір їх отримати. При цьому заборона не торкнулася мігрантів, зайнятих у сфері охорони здоров'я, а також тих, хто "безпосередньо допомагає забезпечувати ланцюжки поставок".
  • Наприкінці червня на тлі пандемії коронавірусу президент США призупинив видачу низки віз до кінця 2020 року.
  • У липні США частково зняли обмеження на в'їзд в країну, які були запроваджені через пандемію коронавірусу. У країну дозволили в'їжджати іноземним студентам з Європи.
  • Наприкінці січня новообраний президент Джо Байден підписав указ про посилення обмежень на в'їзд в США. Після прибуття в країну з-за кордону тепер потрібно проходити самоізоляцію. Також всіх зобов'язали мати негативний тест на коронавірус.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти