Захід дав Україні 60 Leopard і залишив без прикриття з повітря - The Economist

Захід обіцяв Україні сотні танків Leopard - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: bundeswehr.de, 36-я ОБМП

В України немає ресурсів, щоб проводити атаки, на яких наполягає Захід, держава має намір зберегти свою армію, пишуть журналісти The Economist.

Західний світ дав Україні лише 60 танків Leopard замість обіцяних сотень. У ЗСУ не вистачає, в тому числі, машин і для розмінування. Контрнаступ відкладався через відсутність прикриття з повітря, а після його початку українська армія вирішила змінити операцію для збереження військ через серйозні втрати.

У матеріалі британського видання The Economist йдеться про те, що джерело в Генштабі нібито сказало журналістам про нестачу танків у ЗСУ. За його словами, Україні обіцяли сотні машин Leopard, тоді як було отримано тільки 60.

Фіксується і дефіцит потрібних для розмінування машин.

"У нас просто немає ресурсів для проведення лобових атак, до яких нас закликає Захід", - сказав співрозмовник.

Іншою проблемою для атак української армії в статті названо відсутність прикриття з повітря. Саме тому, вважають журналісти, контрнаступ відкладався.

Після невдалого старту контрнаступу на початку червня, коли дві бригади втратили на мінних полях багато військових і техніки, ЗСУ сконцентрували плани і встановили пріоритет на збереження армії.

Контрнаступ ЗСУ

ЗСУ вступили в бій з окупантами біля Токмака, повідомили 18 серпня журналісти CBS News з посиланням на співрозмовників у Вашингтоні. Згідно з даними журналістів, українським військам вдалося прорватися через заміноване окупантами РФ поле на північ.

У ЗСУ є багато способів перерізати "суходільний коридор" РФ, зазначили аналітики Інституту вивчення війни. На думку фахівців, розтрощення "коридору" може забезпечити не тільки звільнення Мелітополя.

Глава Центру політико-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю Главреду заявив, що контрнаступ ЗСУ перенесеться на весну 2024-го року. На його думку, армія України змушена буде взяти паузу.

Інші новини:

Новини заразКонтакти