Ядерна зброя РФ у Білорусі - загроза безпеці ЄС: Боррель заявив, що Європа вдарить санкціями

Євросоюз готовий впровадити нові санкції проти Росії через погрози розмістити ядерну зброю в Білорусі - Боррель / Колаж УНІАН, ua.depositphotos.com

Республіка Білорусь здатна зупинити процес розміщення тактичної ядерної зброї на своїй території, це питання вибору Мінська, сказав Жозеп Боррель.

Відправка тактичної ядерної зброї з території країни-агресора Росії до Білорусі стане загрозою для безпеки Євросоюзу. Білорусі здатна зупинити процес і зробити свій вибір. Москва робить крок до ескалації і ЄС в такій ситуації відповість новими санкціями. Про це заявив керівник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель.

У своєму Twitter-акаунті він сказав про те, що розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі стане безвідповідальною ескалацією. Білорусь може і повинна це зупинити.

"Розміщення російської ядерної зброї (в Білорусі, - ред.) означатиме безвідповідальну ескалацію і загрозу європейській безпеці. Білорусь ще може це зупинити і зробити свій вибір", - зазначив Боррель.

Євросоюз у такій ситуації відповідатиме новими санкційними обмеженнями щодо Москви.

"ЄС готовий відповісти подальшими санкціями", - підкреслив Жозеп Боррель.

Путін погрожує розміщенням у Білорусі ядерної зброї

Директор держави-окупанта Росії Володимир Путін 25 березня зробив заяву про те, що Москва "планує" розмістити тактичну ядерну зброю в республіці Білорусь.

За словами глави Кремля, в РБ до 1 липня повинні добудувати сховище тактичної ядерної зброї. Сам Мінськ, мовляв,"не отримає контролю над ядерними зарядами".

Міжнародна кампанія із заборони ядерної зброї (ICAN) і Міноборони США повідомили, що наразі немає ознак готовності агресора РФ перейти до застосування ядерної зброї.

При цьому там вважають, що Європа не буде перебувати в безпеці допоки у Путіна є ядерна зброя.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що риторика Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі – крок до дестабілізації ситуації в білоруській державі. На думку Данілова, Кремль де-факто взяв Білорусь в ядерні заручники.

Дивіться відео Главред - Сотник розповів, що треба зробити для ядерного роззброєння Росії

Війна Росії проти України:

Новини заразКонтакти