У Тегерані ліквідували лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію - ЗМІ

Ісмаїл Ханія прибув до Тегерана і зустрівся з духовним лідером Ірану / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія

ХАМАС звинуватив у смерті Ханії Ізраїль. Водночас у ЦАХАЛ відмовилися коментувати ці повідомлення.

У столиці Ірану вбили одного з лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханію.

Про це повідомили вранці в середу, 31 липня, напівофіційне інформаційне агентство уряду Ірану Mehr і видання Times of Israel з посиланням на заяву Корпусу вартових Ісламської революції.

"Сьогодні вранці (у середу) в Тегерані було завдано удару по резиденції Ісмаїла Ханії, глави політичного офісу Ісламського Опору ХАМАС, і після цього інциденту він і один із його охоронців загинули", - повідомляє КВІР.

Зазначається, що "триває подальше розслідування інциденту".

У ХАМАС також повідомили про смерть Ханії і звинуватили в нападі Ізраїль. Високопоставлений представник ХАМАС, член політбюро Муса Абу Марсук зазначив, що вбивство "не залишиться без відповіді", передає AFP.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) відмовилася коментувати ці повідомлення.

30 липня Ханія прибув до Тегерана і зустрівся з духовним лідером Ірану аятолою Алі Хаменеї та обраним президентом країни Масудом Пезешкіаном, а також був присутній на церемонії його інавгурації.

Хто такий Ісмаїл Ханія

Ісмаїл Ханія з 2017 року очолює політичне крило ХАМАС і вважається лідером усього угруповання. Він проживав у столиці Катару Досі.

У квітні внаслідок ізраїльського авіаудару в секторі Гази було вбито трьох синів Ханії. У ЦАХАЛ заявили, що "три бойовики" Амір, Мохаммед і Хазем Ханія були членами військового крила ХАМАС. Сам Ханія заявив про мученицьку смерть його трьох синів і кількох онуків і повідомив, що від початку військової операції Ізраїлю проти ХАМАС було вбито 60 членів його сім'ї.

Авіакатастрофа з президентом Ірану

19 травня з'явилося повідомлення, що в горах звалився гелікоптер із президентом Ірану Ібрагімом Раїсі. В Ірані одразу організували пошуково-рятувальну операцію, яка ускладнювалася сильним туманом, а також суворими погодними умовами. Загалом брало участь 65 рятувальних загонів.

Пізніше з'явилася інформація про те, що рятувальники виявили місце падіння вертольота.

Смерть президента Ібрагіма Раїсі підтвердив віцепрезидент Ірану.

Читайте також:

Новини заразКонтакти