У Кремлі вибухнула "війна кланів": Путін "наїхав" на Патрушева і Шойгу - ISW

Патрушев і Шойгу "атакували заступника Путіна" Сечіна - ISW / Колаж: Главред: фото: Кремль, скріншот YouTube, УНІАН

Угруповання Шойгу, Патрушева і Сечіна з'ясовують між собою відносини для вирішення питань після "перевиборів Путіна", вважають американські аналітики.

Звернення сербського найманця Деяна Берича до глави Кремля Володимира Путіна про негативне ставлення до сербів, які прибули воювати на боці окупантів агресора Росії - атака секретаря Радбезу Миколи Патрушева і міністра оборони Сергія Шойгу на "заступника Путіна" – генерального директора Роснефть Ігоря Сечіна. Раніше і сам Путін публічно "наїхав" на Патрушева і Шойгу через проблеми з комунальною інфраструктурою в Підмосков'ї і "Фондом захисників Вітчизни". Про це заявили в американському Інституті вивчення війни.

У зведенні ISW йдеться про те, що звернення сербського снайпера Деяна Берича до Путіна з'явилося неспроста. Воно свідчить про ситуацію, згідно з якою "між деякими російськими силовиками у найближчому оточенні Путіна спалахнула "війна кланів".

Шойгу і Патрушев проти Сечіна

На думку аналітиків, заява Берича вказує на атаку Шойгу і Патрушева на Сечіна – фактичного заступника Путіна.

"Звернення Беріча, ймовірно, є частиною широко обговорюваних інформаційних атак проти групи російських блогерів, незалежних і тих, які відкрито критикують Міністерство оборони (МО) Росії, ці інформаційні атаки є частиною організованої кампанії проти командування ПДВ і їхніх покровителів. Джерело стверджувало, що звернення Беріча було частиною відповідної атаки, здійсненої від імені фракцій секретаря Ради Безпеки Росії Миколи Патрушева і міністра оборони Сергія Шойгу в Кремлі, проти фракції Ігоря Сечіна — "фактичного заступника" Путіна і генерального директора державної нафтокомпанії "Роснефть", - припустили американці.

У їхньому звіті йдеться, що угруповання Сечіна раніше публічно атакувало групу Патрушева через проблеми із постачаннями яєць до РФ. Син Патрушева Дмитро очолює Міністерство російського сільського господарства.

Крім того, угруповання Шойгу і Патрушева "атакував" і особисто Путін, який розкритикував їх через нездатність вирішити питання комунальної інфраструктури Московської області і "Фонду захисників Вітчизни".

Чого добиваються в оточенні Путіна

За оцінками аналітиків ISW, кремлівські угруповання намагаються дискредитувати один одного в очах Путіна, щоб отримати нові посади після "виборів президента".

Також одне з джерел сказало, що перший заступник голови ГРУ генерал-лейтенант Володимир Алексєєв схвалив звернення Берича, щоб звернути увагу Путіна на проблеми із забезпеченням військ на тлі чуток про відставку самого Алексєєва.

Нагадаємо, восени у виданні Newsweek писали, що Патрушев може стати наступником Путіна. На думку журналістів, сам Путін обрав своїм наступником прем'єра Мішустіна, але проти цього виступає політичний істеблішмент.

Політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок в інтерв'ю Главреду говорив, що у Росії може сформуватися група силовиків для перемовин щодо України. На його думку, в такій групі можуть опинитися міністр оборони Шойгу і глава Росгвардіі Золотов.

Інші новини:

Новини заразКонтакти