У Німеччині зробили заяву щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus

У Німеччині зробили заяву щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay.com

Як підкреслив глава Міноборони Німеччини, Taurus є системами дуже великої дальності.

Німеччина не відмовляється надати Україні крилаті ракети великої дальності Taurus. Проте для схвалення остаточного рішення потрібно пройти деякі процедури. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у спільному інтерв'ю з французьким колегою Себастьєном Лекорню виданню Le Monde.

"Ні, ми не відмовляємося від крилатих ракет. Ми розглядаємо запит та його наслідки. Наприклад, необхідно враховувати юридичні чи технічні аспекти. Я знаю, що для цього потрібен час… Наш обов'язок – ретельно розглянути всі питання", - сказав Пісторіус, додавши, що усвідомлює, яку користь вони можуть дати українським воїнам.

Як підкреслив глава Міноборони Німеччини, Taurus є системами дуже великої дальності.

У відповідь на питання про зобов'язання України щодо обмеження використання цих ракет за межами своєї території, міністр оборони пояснив, що "зобов'язання, звісно, є дуже важливим фактором перевірки, але це не єдиний критерій".

Ракети Taurus для України

Глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус раніше заявив, що постачання Україні ATACMS від США не є умовою передачі Києву німецьких ракет Taurus. За його словами, дискусія щодо відправки Україні німецьких крилатих ракет триває.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про прогрес у перемовинах зі США і Німеччиною щодо ATACMS і Taurus. Дипломат уточнив, що йдуть перемовини, є просування вперед, але рішень наразі немає.

Міністр оборони Німеччини Пісторіус різко відповів на прохання передати Україні ракети Taurus. За словами Пісторіуса, це "неправильний тон", оскільки в питаннях передачі озброєнь Берлін повинен керуватися інтересами своєї держави.

Пізніше Борис Пісторіус заявив, що уряд Німеччини ухвалить рішення щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus протягом 1-2 тижнів. Німецька влада не має жодних сумнівів, проте постачання подібних озброєнь, дальність яких більша за будь-яку іншу зброю, яка раніше надавалася Києву, передбачає дотримання певних процедур.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти