У Франції "немає лімітів": Макрон прямо висловився про відправку військ в Україну

Макрон дав важливу заяву про відправку французьких військ в Україну / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Armée de Terre

У Парижі "немає лімітів", тому Франція готова реагувати залежно від того, як буде реагувати Росія, сказав французький президент

Президент Франції Еммануель Макрон прагне уникнути ескалації на тлі заяв про відправку французьких військ в Україну, особливо в умовах триваючої російської агресії проти України. Водночас він стверджує, що підтримка України продовжуватиметься. Про це Макрон заявив в інтерв'ю "1+1" і "Ми - Україна".

Французький президент запевнив, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну. Також Макрон заявив, що у нього "немає жодної наївності щодо Кремлівського режиму".

"Наша мета - Росія не повинна перемогти. Але наша мета також - це повернути мир в Європу. Для того, щоб вийти на результат цієї мети, ми не можемо йти шляхом ескалації, бо нам не потрібна ще одна війна", - сказав він.

За його словами, в Парижі готові відповідати на дії Росії в залежності від обставин. Президент Франції зазначив, що "у нас немає лімітів і ми будемо реагувати залежно від того, як буде реагувати Росія".

"І українці в певний момент повинні мати сильну позицію ,коли вони будуть вести переговори про сталий мир. Але зараз я не виступаю з наступальними ініціативами, бо це не дух колективної солідарності", - додав Макрон.

Відправка військ союзників до України - історія питання

Президент Франції Еммануель Макрон під час міжнародної конференції на підтримку України висловив думку, що у майбутньому війська західних союзників можуть бути використані в Україні для допомоги у протистоянні російській агресії, але зараз немає консенсусу щодо цього питання, повідомляє Le Figaro.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Альянс на даний момент не має планів щодо відправлення військ в Україну, незважаючи на обговорення цієї можливості деякими західними країнами, йдеться у матеріалі AP.

Канцлер ФРН Олаф Шольц відкинув ідею відправлення військ європейських країн або НАТО в Україну, пише Sky News.

Заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик зазначив, що наразі Польща не розглядає можливість відправки своїх військ в Україну, пише Radio Zet.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк позитивно сприйняв обговорення можливості відправки військ НАТО в Україну, яка була висловлена президентом Франції, зазначає Reuters.

Пропозиція Франції про відправку військ в Україну

Нагадаємо, на українському саміті в Парижі президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість відправки західних військ в Україну в майбутньому, але зазначив, що наразі немає консенсусу з цього питання. Слова президента пояснив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне.

Крім цього, після критики уряду стосовно пропозиції Макрона, президент заявив, що кожне його слово на цю тему є ретельно продуманим. Він назвав можливість відправки військ в Україну "добре обдуманою" і "виваженою".

Як повідомляв Главред, врешті французький президент відмовився від ідеї відправки французьких військ в Україну, наголосивши, що так Франція не буде воювати проти Росії. Він підкреслив, що війна в Україні є екзистенційною для Європи, але Франція не піде на ескалацію і не бажає перебувати у стані війни з Росією.

Читайте також:

Новини заразКонтакти