Скандал через Спутник V: у Словаччині голова МОЗ пішов у відставку

У Словаччині голова МОЗ пішов у відставку

Словаччина 1 березня отримала першу партію вакцини з РФ. Ініціатором поставки був Матович, що викликало різку реакцію з боку політиків.

Прем'єр-міністр Словаччини ігор Матович оголосив про відставку голови МОЗ Марека Крайчі після скандалу із закупівлею російської вакцини Супутник V. Про це він сказав на пресконференції в четвер, 11 березня.

Словаччина 1 березня отримала першу партію вакцини Супутник V з РФ. Ініціатором постачання був Матович, що викликало різку реакцію з боку лідерів партій, що входять до керівної коаліції. Вони намагалися домогтися відставки прем'єра, але не знайшли розуміння у президента країни Зузани Чапутової.

Тоді в коаліції висунули вимогу: або продовження коаліційної співпраці, або відставка голови МОЗ, який видав дозвіл на використання вакцини Супутник V.

Читати такожЗатятий критик Росії з ЄС Латвія назвала умову закупівлі Супутник V

"Оскільки вирішальним приводом для вимоги відставки голови МОЗ з боку наших коаліційних партнерів стала закупівля російської вакцини Супутник V, то, на мою думку, ця відставка повинна буде відбутися лише після того, як у Словаччині розпочнеться використання Спутника V", - сказав Матович.

"Біля мене стоїть людина, яка з усіх міністрів "відпахала" за 12 місяців пандемії більше всіх", - додав Матович, говорячи про Крайчі.

Він також назвав вимогу про відставку голови МОЗ одним з найбільш абсурдних, нелюдським і аморальним. За словами Матовича, Крайчі став "ритуальною жертвою" розбіжностей у правлячій коаліції.

Скандал у Словаччині через російську вакцину:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти