Шойгу заявляє про взяття Авдіївки "за мінімальних втрат": в РФ з ним не згодні

Шойгу відзвітував перед Путіним про знищення Авдіївки / Колаж Главреда. Фото: Instagram libkos, скріншот

Російський міністр радіє, що Авдіївська операція нібито увійде до підручників Міноборони.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу сьогодні, 20 лютого, доповів кремлівському диктатору Володимиру Путіну про взяття Авдіївки, похваливши, що чотиримісячну операцію з наступу окупантам нібито вдалося здійснити «за мінімальних втрат».

"Генштабу вдалося провести операцію зі взяття Авдіївки за мінімальних втрат. Наступальні дії після "визволення" (окупації - Главред) міста тривають на захід, "звільнено" (окуповано - Главред) 72 квадратних кілометри", - цитують Шойгу росЗМІ.

Путін назвав це "безумовним успіхом", який "варто розвивати".

"Очевидно, розвиток має бути добре підготовленим, забезпеченим і особовим складом, і озброєнням», - відповів кремлівський диктатор.

Шойгу ж заявив, що планомірне перетворення українських міст на «випалену землю» «увійде в підручники Міноборони».

Тим часом провоєнні російські пабліки скаржаться на масштабні втрати РФ у наступах. Згідно з їхніми повідомленнями, тільки в районі Роботиного за день штурмів окупанти втратили 109 солдатів, близько 300 - «трьохсоті».

За словами пропагандистів, це все одно менше тих втрат, які Росія зазнала під час взяття Авдіївки.

Захоплення Авдіївки і втрати Росії

17 лютого українське командування офіційно заявило про вихід ЗСУ з Авдіївки, де чотири місяці тривав безперервний наступ російських загарбників.

Очевидно, що Росія скористалася моментом законодавчої невизначеності щодо подальшої допомоги Україні з боку США, ситуацію погіршувало значне скорочення в ЗСУ боєприпасів, щоб відбивати атаки ворога.

За інформацією генерала Олександра Тарнавського, за всі місяці Авдіївської операції ЗСУ "відмінусували" понад 47 тисяч російських загарбників і сотні ворожих танків.

Однак військові цілком усвідомлюють, що для Росії її втрати в особовому складі і техніці нічого не значать.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти