Росію викреслили: в Офісі президента прокоментували візит Сі Цзіньпіна до США

В Офісі президента прокоментували візит Сі Цзіньпіна до США / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

В Офісі президента зазначили, що у світі поступово встановлюється новий глобальний порядок в якому Росія майже втратила суб'єктність.

В Україні з обережним оптимізмом оцінили переговори очільника Білого дому Джо Байдена й лідера Китаю Сі Цзіньпіна у США. Про це у своєму Telegram-каналі зазначив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він висловив думку, що зустріч лідерів США і Китаю є важливим сигналом світу: замість конфронтації - діалог, створення нового глобального порядку, визнання обов'язковості правил, а також досягнення стабільності і передбачуваності.

"Обережний оптимізм. Зустріч лідерів США та Китаю. Це чудовий сигнал світу – діалог замість протистояння, новий глобальний порядок, обов’язково потрібні правила, стабільність і передбачуваність. І другий момент – Росію нарешті викреслили зі списку тих, хто реально впливає на світові процеси", - написав Подоляк.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також робить висновок, що Росія зараз майже не суб’єктна.

"Тому Росія робить ставку на хаос, руйнацію, підтримання насильства як інструмента зовнішньої політики. І має огидну репутацію, об яку не можна бруднитися. Усього цього не треба тим, хто хоче бачити горизонти, майбутнє, взаємні обмежувальні правила", - додав Подоляк.

Переговори США і Китаю

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, після позитивних та продуктивних переговорів з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, президент США Джо Байден знову назвав главу КНР "диктатором".

Водночас, у Китаї обурилися тим, що президент США Джо Байден вважає китайського лідера Сі Цзіньпіна "диктатором". Це може призвести до погіршення атмосфери під час переговорів у Сан-Франциско.

Також, під час зустрічі з Джо Байденом китайський лідер Сі Цзіньпін висловив думку, що Китай "неминуче" поглине Тайвань, і водночас вказав, що США не повинні втручатися у цей процес. Пекін не готується до нападу на Тайвань, але залишає за собою право застосувати силові методи, якщо потрібно.

Інші новини:

Новини заразКонтакти