"Росія знає наслідки": у НАТО прямо відповіли на ядерні погрози Путіна

Погрози РФ ядерною зброєю небезпечні та безвідповідальні / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, wikipedia.org, nato.int

Заяви Росії про застосування ядерної зброї дуже небезпечні, володіння такою зброєю вимагає стриманості, заявив заступник генсека НАТО.

Представники РФ протягом останніх двох років систематично погрожують ядерною зброєю. Заяви російського диктатора Путіна базуються на психологічному залякуванні, а не на конкретних планах, заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане, пише El Pais.

"Ми спостерігаємо подібне використання ядерних погроз з боку російських лідерів протягом щонайменше двох років, відтоді, як почалася війна в Україні. І це від такої ядерної наддержави, як Росія", - сказав він.

Джоане зазначив, що володіння ядерною зброєю вимагає стриманості, а такі заяви Кремля є вкрай безвідповідальними. У НАТО вважають, що погрози ядерною зброєю - це частина арсеналу РФ для впливу на політичну ситуацію і психологічний тиск.

"Ми не бачимо безпосередньої загрози застосування Росією такої зброї. Але такі заяви дуже небезпечні, оскільки підривають довіру в галузі ядерної зброї. Росія знає наслідки такого розвитку подій", - додав заступник генсека НАТО.

За його словами, маніпуляції ядерною зброєю є спробою Путіна виступити проти Заходу та виправдати свою війну в Україні як "війну цивілізацій". Також лідер Кремля може викоритовувати погрози, щоб виправдати твердження про те, що Захід хоче знищити Росію, що є повною нісенітницею, наголосили в НАТО.

Інфографіка: Главред

Що відомо про ракету "Кинджал"

Х-47М2 «Кинджа́л» — російська аеробалістична ракета з можливістю нести ядерний заряд. Після успішних випробувань комплекс прийнятий на озброєння і з 1 грудня 2017 року став на бойове чергування на аеродромах Південного військового округу.

Ракету, імовірно, створено на основі 9К720 «Іскандер-М». Часто називають гіперзвуковою ракетною системою, що не зовсім коректно, оскільки попри те, що майже всі балістичні ракети досягають гіперзвукової швидкості на певних етапах польоту, ця система не є ані гіперзвуковим глайдером, ані гіперзвуковою крилатою ракетою, повідомляє Вікіпедія.

Погрози російського диктатора

Як повідомляв Главред, 29 лютого президент країни-агресорки Володимир Путін під час звернення до російських Федеральних зборів продовжив лякати світ ядерною зброєю, стверджуючи, що їхні ядерні сили у повній готовності. Путін також оголосив про розробку нових озброєнь, таких як крилаті ракети "Буревісник" і система "Посейдон".

Також Путін погрожував країнам Заходу ракетним ударом у відповідь на їхній план розміщення військ в Україні. Він наголосив, що Росія також має зброю, що може вражати цілі на території Заходу, включаючи ядерну. Ця загроза стала відповіддю на заяву президента Франції про можливе розміщення західних військ в Україні.

Крім цього, політичний аналітик Володимир Горбач стверджує, що погрози Путіна є "останнім аргументом" у його арсеналі. Однак це психологічне залякування, а не реальна загроза, оскільки немає явної причини для застосування ядерної зброї.

Читайте також:

Новини заразКонтакти