Росія закуповує та накопичує балістичні ракети: в ISW розкрили підступні плани окупантів

Росія готує масовану атаку по Україні / колаж: Главред, фото: ДСНС, ua.depositphotos.com

Ефективність російських балістичних ракет залежить від конфігурації ППО України, вважають аналітики.

У звіті Інституту вивчення війни повідомили, що росіяни можуть активізувати свої зусилля для закупівлі балістичних ракет за кордоном після того, як останні масовані ракетні удари по Україні досягли певного успіху.

У повідомленні ISW йдеться, що на сьогодні російська оборонна промисловість здатна виробляти 4 ракет "Іскандер" і чотири ракети "Кинжал" на місяць. При цьому невідома кількість ракет С-300/С-400, яку може виготовляти ВПК РФ.

Експерти зазначають, що російська промисловість не здатна виробляти необхідну кількість балістичних ракет для постійної "ударної кампанії" по Україні, оскільки для цього потрібна велика кількість балістики.

У ISW вважають, що країна-агресорка Росія активізує зусилля для закупівлі балістичних ракет за кордоном, якщо має намір продовжувати інтенсивні ракетні обстріли.

Крім того, у звіті ISW вказується, що ефективність російських балістичних ракет залежить від конфігурації ППО України в цільовій зоні та ударного комплексу.

Нагадаємо, що Росія оснащує Х-32, якими б'є по Україні, "касетками". Російські окупанти мають намір оснастити крилаті ракети Х-32 касетним блоком. Цей тип ракет є дуже небезпечним - протидіяти їм можуть тільки ЗРК типу Patriot.

Жданов попередив, скільки ще ракет підготувала Росія. Він наголосив, що масовані російські атаки по українським містам зараз можуть відбуватися доволі часто. Судячи з наших розвідданих, у них більше тисячі ракет кожного типу.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти