Прямо під час польоту гелікоптера Лукашенка: "Шахеди" знову залітали до Білорусі

"Шахеди" в Білорусі / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, ua.depositphotos.com

Російські «Шахеди» залетіли з Чернігівської області України.

Три російські дрони "Шахед" залетіли вдень, 3 жовтня, до Білорусі. В цей час у небі перебував вертоліт самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Зазначається, що близько 12:55 три "Шахеди" залетіли з Чернігівської області України в напрямку Гомельської області Білорусі.

Два з цих дронів перелетіли до району Нової Гути та рухаюлися курсом на Гомель. Ще один зайшов у районі Лоєва та рухався у напрямку Хойників.

"Крім того, в небі над Білоруссю просто зараз перебуває і вертоліт із Лукашенком, який прямує південним курсом з резиденції "Озерний". За попередніми даними, вертоліт летить до Микашевичів", – вказано в заяві.

Shahed-136 / Інфографіка: Главред

Що таке "Беларускі Гаюн"?

Білоруський Гаюн ( білор. Беларускі Гаюн ) — OSINT- проект, що займається моніторингом військової активності російських і білоруських військ на території Білорусі . Моніторингову групу створив перед початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році активіст Антон Мотолко. Проект назвали на честь білоруського міфічного персонажа лісового духа Хаюна, пише Вікіпедія.

"Шахеди" на території Білорусі - що відомо

Нагадаємо, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко говорив, що російське військово-політичне командування навмисно запускає ударні БпЛА типу "Шахед" через територію Білорусі намагаючись деталі більше залучити її у війну проти України.

29 серпня Білорусь вперше застосувала власні військово-повітряних сили для збиття російського ударного БпЛА типу "Шахед", який залетів на територію країни з боку України.

Також повідомлялось, що російські окупанти можуть використовувати повітряний простір Білорусі як маршрут "Шахедів" під час пусків по Україні. РФ таким чином намагається мінімізувати ризики їхнього знищення українською ППО.

Читайте також:

Новини заразКонтакти