Польські фермери хочуть цілодобово блокувати кордон з Україною до січня

Польські фермери будуть блокувати українських перевізників / Колаж: Главред, Фото: Суспільне Львів, RMF FM

Спочатку вони планували блокувати перетин кордону до суботи, але тепер заявляють, що блокада триватиме 24 години на добу до січня.

Польські фермери, які приєдналися до блокади перевізників на кордоні з Україною, планують продовжити свій протест до 3 січня.

Як повідомляє видання Wiadomosci Rolnicze Polska, що спочатку вони планували блокувати перетин кордону до суботи, але тепер заявляють, що блокада триватиме 24 години на добу до 3 січня.

"Ми продали кукурудзу дуже дешево, втрачаємо 2 тисячі злотих на кожному гектарі. Витрати на гектар становлять 5,5 тис. злотих, а ми отримали лише 3,3 тис. Кредити ліквідності, які певною мірою нас підтримували, були відкликані, щоб ми могли продовжувати функціонувати як фермери. На жаль, уряд, який зараз йде, забрав у нас ці кредити" - сказав Роман Кондров, один з організаторів протесту.

Третьою вимогою фермерів є те, щоб не підвищували податок на землю. Також вони повідомили, що з понеділка по 3 січня через прикордонний пункт пропуску пропускатимуть лише дві вантажівки на день. Він також заявив, що вся гуманітарна допомога буде надходити в Україну без обмежень.

Польська блокада: що відомо

Нагадаємо, що 6 листопада польські перевізники заблокували кордон із Україною. Внаслідок страйку польських перевізників сьогодні, 6 листопада, на трьох прикордонних пунктах зі сторони Польщі стали спостерігатися труднощі у русі вантажівок.

Польща блокує рух вантажівок з України. Напередодні поляки розпочали страйк на трьох КПП, покликаний скасувати "транспортний безвіз" для вантажівок з України. Польща не приймає вантажівки з України через пункт пропуску "Ягодин".

Польщу покарають за блокування кордонів і товаропотоку. Влада Польщі не поспішає забезпечити відновлення товаропотоку з України законними "коридорами солідарності".

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти