Переговори Росія-Україна: стали відомі вимоги агресора

Переговори Росія-Україна: стали відомі вимоги агресора / Reuters

У свою чергу глава російської делегації Володимир Мединський додав, що на другому раунді переговорів буде обговорюватися припинення вогню.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров озвучив вимоги агресора до Києва на переговорах Росії з Україною, повідомляє Главред із посиланням на російські ЗМІ.

За словами Лаврова, позиція Росії на переговорах з Україною включає наступні вимоги:

При цьому в ході другого раунду переговорів із Україною Росія готова обговорювати питання гарантій безпеки. Глава МЗС РФ також наполягає на домовленості, яка "забезпечуватиме законні права всіх народів цієї країни".

У свою чергу глава російської делегації Володимир Мединський додав, що на другому раунді переговорів буде обговорюватися припинення вогню.

"Щодо низки пропозицій (на переговорах 28 лютого – ред.) ми, загалом, знайшли взаєморозуміння за столом переговорів. Однак за деякими, найбільш принциповими - це було цілком очікувано - українська сторона взяла час на роздуми і консультації з Києвом", – стверджує Мединський.

Раніше член української делегації і глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що переговори між Росією і Україною відбудуться сьогодні увечері, 2 березня.

Водночас представник окупантів Мединський заявив, що українська делегація прибуде завтра вранці (тобто 3 березня), вона вже виїхала з Києва.

Нагадаємо, 28 лютого відбулися перші переговори України та Росії. Радник Голови ВП Михайло Подоляк заявив, що делегації встановили пріоритетні теми, за якими намітили низку рішень. Вони вирушили для консультацій у свої столиці.

Новини України 2 березня 2022 року

З'явилися кадри масштабного ракетного удару по Харківській міськраді. В результаті ракетного удару було також пошкоджено будівлю палацу праці і житлові багатоповерхові будинки.

Під Києвом українські ППО знищили два російські винищувачі. Російські військові вже не чекають удару і дезертирують, залишаючи в розпорядженні ЗСУ озброєння і техніку.

ЄС відключив від SWIFT російські банки і забороняє передавати в Росію банкноти євро. Санкції набудуть чинності 12 березня.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти