Медведєв закотив істерику і пригрозив Україні "відповіддю" у разі ударів по Криму і Росії

Медведєв погрожує Україні "ударами відплати" / Колаж Кремль, SAAB

Країна-окупант Росія, мовляв,"готова застосувати всі види зброї" проти України, сказав один із заступників російського директора Дмитро Медведєв.

Заступник секретаря Ради безпеки агресора РФ Дмитро Медведєв заявив, що російські окупанти, мовляв, дадуть "швидку, жорстку і переконливу відповідь" Україні у разі ударів ЗСУ по них у захопленому Криму або по території Росії. Він пригрозив "застосуванням усіх видів зброї".

Як повідомляє ТАСС, в інтерв'ю пропагандистам, коментуючи надання Україні далекобійних бомб GLSDB, він сказав, що агресор Росія нібито буде "жорстко відповідати" у разі ударів українських військ по російських окупантах у захопленому Криму.

"Відповідь у разі ударів по Криму і вглиб Росії буде швидкою, жорсткою і переконливою", - розповів Медведєв.

За його словами, Москва, мовляв, може застосувати "всі види зброї".

"Росія не ставить перед собою жодних обмежень у вигляді відповіді на атаки, в залежності від характеру загроз готова застосовувати всі види зброї", - додав чиновник-пропагандист.

Більш того, заступник голови Радбезу РФ також пригрозив Україні якимись "ударами відплати".

"Якщо Україна спробує наносити удари по Криму, будуть удари відплати, запалає вся Україна, що залишилася під владою Києва", - підкреслив Дмитро Медведєв.

Далекобійні ракети GLSDB для України

Представник Міноборони США Патрік Райдер 3 лютого оголосив про надання Вашингтоном військової допомоги Києву на суму 2,2 млрд доларів. Українська держава отримає, в тому числі, далекобійні ракети (бомби) GLSDB, бойовий радіус яких становить близько 150 кілометрів.

У Пентагоні уточнили, що ракети GLSDB Україні надають для того, щоб Київ міг успішно планувати свої операції з оборони та звільнення територій. У США підкреслили - Київ сам вирішуватиме, чи застосовувати дану зброю проти російських окупантів у захопленому Криму.

"Що стосується українських планів щодо операцій, то очевидно, що це їх рішення. Вони головні в цьому. Тому я не збираюся говорити або спекулювати про можливі майбутні операції. Але знову ж таки, ми працювали з ними, щоб забезпечити можливості, які дозволять їм бути ефективними на полі бою", - підкреслив Райдер.

Погрози Медведєва Україні:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти