Критик Кадирова блогер Абдурахманов живий та перебуває під захистом поліції Швеції - ЗМІ

Тумсо Абдурахманов можливо живий / Фото t.me/IADAT

Про те, що Тумсо Абдурахманов був убитий, раніше повідомили кілька джерел. Низка чеченських громадських діячів поставила під сумнів достовірність даних.

Критик Рамзана Кадирова, чеченський опозиційний блогер Тумсо Абдурахманов може бути живим і перебувати під захистом поліції Швеції.

Це випливає із заяви Кавказ.Реалії прес-службі уряду невизнаної Чеченської республіки Ічкерія за кордоном.

"За інформацією, якою володіє уряд Чеченської республіки Ічкерія, Тумсо Абдурахманов живий та перебуває під захистом шведської поліції", - сказав представник пресслужби.

Він послався на "власні джерела інформації" і не зміг уточнити, з яких причин Абдурахманов може перебувати під захистом.

У пресслужбі також відкинули слова директора ЧДТРК "Грозний" про причетність Ахмеда Закаєва, який називає себе прем'єром Ічкерії, до можливого вбивства Абдурахманова.

У поліції Швеції виданню не стали коментувати інформацію.

Як повідомляв Главред, про те, що Абдурахманов був убитий, кілька днів тому повідомили кілька джерел, зокрема: телеграм-канал 1adat.

Блогер не виходив на зв'язок з кінця листопада. Повідомлялося, що Абдурахманова застрелили в Швеції з 1 на 2 грудня.

При цьому низка чеченських громадських діячів поставили під сумнів достовірність даних про смерть блогера.

Зазначимо, в лютому 2020 року на Тумсо Абдурахманова було скоєно замах в його квартирі в Швеції. Блогер зумів обеззброїти нападника і викликати поліцію. Вирок у справі було винесено у січні 2021 року. Засуджені - громадяни Росії. Конкретні замовники злочину встановлені не були, але прокурор на суді заявляв, що "сліди вказують на Грозний".

Також було попереджено замах на брата Абдурахманова Мухаммада в Німеччині. За словами правозахисника, організація цього вбивства була доручена Парудді Едельгеріеву, якого називають двоюрідним братом Рамзана Кадирова.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти