"Крим - це Україна": у Білому домі прокоментували атаку на Кримський міст

У Білому домі прокоментували атаку на Кримський міст / колаж: Главред, скріншот: Telegram, Youtube

Київ самостійно визначає, чи є Кримський міст легітимною військовою ціллю для ураження, наголошує представник адміністрації президента США.

Вашингтон не пов'язує вибухи на переправі та скасування "зернової угоди", пояснює координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Вихід країни-агресорки Російської Федерації з "зернової угоди" не мають причино-наслідкового зв'язку з вибухами на Кримському мосту, які сталися вночі проти 17 липня, вважають в США, передає Укрінформ.

Київ самостійно визначає, чи є Кримський міст легітимною військовою ціллю для ураження, наголошує представник адміністрації президента США.

"Вони воюють за свою країну. А Крим - це Україна", - додав представник адміністрації Джо Байдена.

У Вашингтоні наголошують, що у Кремлі уже давно заявляли про бажання припинити участь в зерновій ініціативі та намагалися блокувати її.

"Я не бачив нічого, що підтверджувало б причино-наслідковий зв'язок цього. Нібито удар по мосту в Криму призвів до рішення Володимира Путіна не продовжувати зернової угоди", - заявив Кірбі.

Також представник Білого дому зауважує, що російський президент-диктатор Володимир Путін уже "публічно схилявся до виходу з Чорноморської ініціативи". За його словами, росіяни можуть говорити що завгодно, але "ці дві події не мають зв’язку між собою".

Атака по Кримському мосту: що відомо

Нагадаємо, що вночі 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи та впав проліт. Аксьонов повідомив, що на Кримському мосту зупинено рух - сталася надзвичайна подія в районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю.

У Мережі опубліковали перші кадри після вибухів на Кримському мосту. На під'їзді до Кримського мосту в Краснодарському краї утворилася величезна пробка, в ній коштує понад 1000 автомобілів, пишуть в соціальних Мережах.

Відновлення Кримського мосту може тривати рік-два. Полковник запасу розповів, що такий ремонт - це непросто в інженерному плані. Щоб усе це відновити, потрібно робити капітальний ремонт опори.

Путін відкрито погрожує українцям відповіддю за вибух на Кримському мосту. Диктатор заявив, що міністерство оборони Росії вже готує відповідь і пригрозив українцям. Також Путін підтвердив, що міст отримав значні пошкодження, через це було зупинено рух авто і поїздів по мосту.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти