Кравчук напророкував Росії повне фіаско у гонитві озброєнь

Кравчук напророкував Росії повне фіаско в гонитві озброєнь / УНІАН

Перший президент України вірить, що РФ відмовиться від своїх, так званих, "сил", і не буде "російським туристом з гвинтівкою у руках", а житиме цивілізовано.

Перший президент України, очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук передрік Росії поразку в новій гонитві озброєнь. Також він висловив думку, що США і Європі вдасться змусити Росію покинути Донбас.

"Якщо Росія прийме сьогодні цю гонитву озброєнь, візьме її за основу в боротьбі з Європою і світовою спільнотою, вона цієї гонитви не витримає. Це розуміє кожен, хто вміє аналізувати", - заявив Кравчук в ефірі телеканалу RTVI.

Він нагадав, що СРСР розпався саме через гонитву озброєнь.

"Тому я вірю, що Росія відмовиться від своїх, так званих, "сил", і не співатиме пісню "я багато країн бачив, крокуючи з гвинтівкою в руках", не буде таким "російським туристом з гвинтівкою в руках". А житиме цивілізовано, як живуть всі люди: спілкуватися, брати участь у світовому процесі не зброєю, не силою, а демократією і досягненнями», — сказав Кравчук.

Також він висловився щодо Мінських угод і підкреслив, що їх ухвалили недаремно, адже завдяки цьому «вдалося стримати агресію Росії».

«Але сьогодні ми знаходимося перед проблемою, тому що Мінські домовленості нездійсненні, бо вони ухвалені не в інтересах України», - сказав Кравчук.

Він звернув увагу на те, що і США, і Європа бачать, хто є агресором, що це Росія.

"Я вірю, що США і Європі вдасться змусити Росію піти з Донбасу», - сказав він.

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти