Китай готовий стати посередником між Україною і Росією - очільник МЗС КНР

Китай готовий стати посередником між Україною і Росією - очільник МЗС КНР

Дипломат, однак, не повідомив ніяких подробиць про те, що може привести до такої ролі, або про рівень потенційної участі Китайської Народної Республіки.

Офіційний Пекін готовий стати посередником між Росією і Україною. Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву міністрі закордонних справ Китаю Вана І.

"Китай готовий продовжувати відігравати конструктивну роль у просуванні мирних переговорів і працювати з міжнародним співтовариством для здійснення необхідного посередництва, коли це буде потрібно", - заявив він.

Ван І каже, що підтримує всі конструктивні міжнародні зусилля, які спрямовані на врегулювання ситуації в рамках російської агресії проти України.

В окремому обміні думками Ван І, тим не менш, підтвердив, що дружба між Росією і Китаєм "міцна як скеля" і являє собою "одні з найважливіших двосторонніх відносин у світі".

"Розвиток китайсько-російських відносин має чітку історичну логіку і потужну внутрішню рушійну силу. Дружба між двома народами міцна як скеля, а перспективи двостороннього співробітництва райдужні", ‒ підсумував міністр.

Читати такожКитай докладе всіх зусиль до припинення російської агресії

Нагадаємо, раніше Ван І заявляв, що ситуація в Україні дійшла до такого стану, якого не хоче бачити китайська сторона,

"Українське питання складне і заплутане, воно пов'язане не тільки з базовими нормами міжнародних відносин, але і з інтересами безпеки всіх сторін, необхідно зосередити увагу не тільки на вирішенні нинішньої кризи, а й на довгостроковий мир і стабільність в регіоні", - сказав дипломат.

У зв'язку з цим, за словами Ван І, КНР пртзивает поважати і захищати суверенітет і територіальну цілісність всіх країн, а також наполягає на мирному врегулюванні суперечок за допомогою діалогу.

Новини заразКонтакти