Експерт пояснив, чи зможе Росія скористатися кризою з відставкою Ліз Трас

Експерт пояснив, чи зможе Росія скористатися кризою з відставкою Ліз Трас / https://ua.depositphotos.com

Як каже Тарас Загородній, росіяни можуть радіти відставці Ліз Трас, але це ніяк не допоможе їм врятувати своє угруповання військ під Херсоном.

Нинішня політична криза у Великобританії, яка вже викликав відставку прем'єр-міністра Ліз трас, навряд чи країна-агресор, Росія, зможе використати у своїх інтересах. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

"Росіяни краще б собою займалися, адже для них нічого не зміниться. Англосакси можуть довго запрягати, але коли вже запрягли і все, як поїзд, пішло по колії, цей процес вже не зупиниш. Зміна уряду ніяк не вплине на загальну поведінку та інтереси державного апарату. Плюс погані новини для росіян полягають у тому, що у військово-промисловий комплекс Великобританії вкладені великі гроші. А коли це відбувається, тобто коли ВПК розкочегарюється, то галузь починає диктувати умови урядам за допомогою лобістських компаній і всіх інших структур, які з цим пов'язані. Тому росіяни, звичайно, можуть радіти відставці трас, але це ніяк не допоможе їм врятувати своє угруповання під Херсоном, не додасть їм нових танків і мотивованих озброєних людей. Та й санкцій з РФ ніхто не зніме. Тому що кумиром трас була Тетчер, Джонсона - Черчілль, який провів Великобританію через Другу світову війну. А все це, незалежно від прізвища - погані новини для Росії", ‒ сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Ліз трас у четвер, 20 жовтня оголосила про відставку.

Вона заявила, що йде у відставку з поста прем'єр-міністра після бурхливих 45 днів на посаді.

За п'ять тижнів на своїй посаді з трас позбулася двох головних міністрів, підтримки парламентської фракції і електорату.

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни в Україні Ліз трас засуджувала дії РФ і говорила про підтримку України. Вона переконана, що всі союзники повинні забезпечити Україні перемогу у війні, адже це важливо "для існування безпеки, свободи і демократії в Європі".

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти