"Два діда": Путін зганьбився на весь світ стоячи над картою 400-річної давності, де шукає Україну

Путін шукає Україну на карті 400-річної давності / Колаж Главред, фото скріншот

Зорькін приніс Путіну карти середини XVII століття часів Людовика XIV, де диктатор почав шукати Україну.

Російський диктатор Володимир Путін сьогодні, 23 травня, зганьбився на весь світ. Він зустрівся з Головою Конституційного суду країни-агресора Росії Валерієм Зорькіним.

Зорькін приніс Путіну карти середини XVII століття часів Людовика XIV. Там вони удвох на карті почали шукати Україну, після чого Путіни видав: "Ніякої України не було в історії людства" до СРСР.

"Там немає України", - сказав Зорькін. - "Є в двох місцях край-край Річ Посполита і край Козакії. І більше царство російське".

Путін при цьому додав, що ці землі потім "попросилися" до складу Московського царства.

Судячи з усього, йдеться про копію "глобуса Колонеллі" 1692 року - періоду, коли українська держава Гетьманщина після періоду руїни була вже остаточно поглинена Московією.

Путін і Зорькін шукають Україну на карті 400-річної давності / скріншот

Дивіться відео, як Путіну показують карту, де немає України

Реакція соцмережі на ганьбу Путіна і Зорькіна

"Два діда, Путін і Зорькін, стоять над картою 400-річної давності і бурмочуть, що тоді не було України. 400 років тому не було ні Ізраїлю, ні США, ні Канади, ні Австралії, ні Бразилії, ні Аргентини, ні Німеччини. Тупі незмінні маразматики", - пишуть у соцмережі.

"Якийсь холуй приніс Путіну стару карту 17 століття, на якій немає України. Ментально застряглий в 17 столітті дід помітно пожвавився. Видно що ненависть до українців у нього набула маніакального характеру. Сам зробити з Україною нічого не може - ну хоч на стару карту можна", - написав журналіст Денис Казанський.

Путін і заява про Україну

Нагадаємо, у Путіна зганьбилися ниттям щодо рейду добровольців по Білгородщині. Дії російських ополченців в Бєлгородській області "викликають глибоку стурбованість" в Кремлі.

РФ хоче вдарити по західних об'єктах інфраструктури. РФ може використовувати спеціальну військово-морську програму, за допомогою якої можна спостерігати за об'єктами критично важливої інфраструктури і атакувати їх.

Лукашенко ухиляється від прямої війни з Україною. Маломуж пояснив, чому Путін це "терпить". У Білорусі більшість людей зрадіють, якщо Олександр Лукашенко втратить владу в країні, вважає колишній глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти