Азербайджан оголосив про припинення "антитерористичних заходів" в Карабасі

Азербайджан повертає Карабах / Колаж: Главред, фото: Міністерство оборони Азербайджану

Вірменські сили вже приступили до роззброєння і виходу з Карабаху.

Починаючи з 13: 00, 20 вересня, Міністерство оборони Азербайджану завершує "антитерористичні заходи" в Карабасі.

Рішення про припинення вогню також було прийнято "владою" невизнаної республіки. У заяві відомства, яку опублікували азербайджанські ЗМІ, повідомляється про роззброєння вірменських формувань у Карабаському районі та виведення військових з цієї території в координації з російськими миротворцями.

"З урахуванням звернення представників вірменських жителів Карабаху, яке надійшло через російський миротворчий контингент, досягнуто домовленості щодо призупинення антитерористичних заходів", - повідомляє Міністерство оборони Азербайджанської Республіки.

ЗМІ також повідомляють, що вірменські сили вже розпочали роззброювання та виведення з Карабаху.

Адміністрація президента Азербайджану планує провести зустріч 21 вересня у місті Євлах з представниками вірменського населення Карабаху для обговорення питань реінтеграції.

Умови Угоди про "припинення антитерористичних заходів":

Як відреагувала Вірменія

Нікол Пашинян сказав, що вірменська сторона не брала участі у підготовці домовленостей між Азербайджаном і "владою" Карабаху та висловив своє здивування вказівкою на наявність підрозділів Збройних сил Вірменії в Карабаху в тексті угоди. Він зауважив, що Вірменія декларувала відсутність своєї армії в Карабаху з серпня 2021 року.

Пашинян також наголосив на важливості забезпечення безпеки вірменських мешканців в Карабасі і виразив надію, що це буде відповідальністю російських "миротворців".

Нагадаємо, війська Азербайджану розпочали наступ на позиції військ Вірменії в межах Карабаху 19 вересня. Під час цього наступу була використана "високоточна зброя" після того, як на мінах підірвалися азербайджанські військові і мирні жителі.

Минулого року азербайджанські військові встановили контроль над висотами Гірхгіза та Сарибаба і рядом інших вздовж Карабахського хребта Малого Кавказу.

Більше про ситуацію у Вірменії:

Новини заразКонтакти