"Немає підстав": у Китаї відхрестились від звинувачень про створення Covid-19 у лабораторії

16 квітня 2020, 16:48оновлено 16 квітня 2020, 17:26
Представник китайського МЗС Чжао Лицзянь спростував інформацію про те, що китайський коронавірус Covid-19 створили в лабораторії в Ухані.
Китай, коронавірус
Китай, коронавірус / Reuters

Офіційні представники влади Китайської Народної Республки заявили, що версія про те, що коронавірус SARS-CoV-2 був створений в лабораторії в Ухані, не має жодних наукових підстав.

Відповідну заяву у рамках брифінгу у четвер, 16 квітня, зробив офіційний представник китайського МЗС Чжао Лицзянь, повідомляє РSА Новости.

За словами чиновника, всі претензії до влади КНР з приводу поширення коронавіруса Covid-19 не мають під собою наукової основи.

відео дня

"Що стосується так званої витоку вірусу і інших припущень, то вони позбавлені будь-яких наукових доказів", - заявив Чжао Чи Цзянь.

Його виступ став офіційною реакцією МЗС КНР на інформацію американського телеканалу Fox News. Його журналісти з посиланням на кілька джерел повідомили, що перша людина, яка заразилася Covid-19, був співробітником лабораторії Інституту вірусології (Ухань).

Нагадаємо, раніше китайські вчені заявили, що коронавірус може поширюватися по всіх приміщеннях лікарень - через взуття медичного персоналу.

До того медики встановили новий, атиповий симптом Covid-19 - сині губи у пацієнтів (тих з них, у яких ускладнення коронавіруса викликають пневмонію).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти