У Китаї забили на сполох: через РФ можлива нова хвиля COVID-19

9 квітня 2020, 12:35
Більше половини від загального числа нових заражених – це громадяни КНР, які прибули з Росії.
коронавірус
У Китаї можлива нова хвиля COVID-19 / Фото pixabay.com

Влада Китаю б'є на сполох – боїться нової хвилі заражень смертоносним коронавірусом. Хворобу в країну завозять з території Росії.

Як повідомляється, в країні зросла кількість випадків "імпортованого" коронавірусу. І це після того як КНР вдалося приборкати епідемію COVID-19 завдяки суворому карантину, пише Bloomberg.

Зокрема, комісія з охорони здоров'я північно-східної провінції Хейлунцзян, яка межує з Росією, повідомила про 60 нових завізних випадків коронавірусної інфекції. Всі вони припадають на громадян КНР, які в'їхали на китайську територію на машині або автобусі з РФ. При цьому китайці проїхали шлях з Москви через Владивосток.

відео дня

У зв'язку з небезпекою нової хвилі COVID-19 китайське консульство закликало громадян утриматися від поїздок за маршрутом, що пролягає російською територією.

читайте такожКоронавірус в Україні та світі: кількість жертв і заражених COVID-19 на 9 квітня майже досягла психологічної відмітки

Як повідомляв Главред, у Китаї знайшли першу людину, яка заразилася коронавірусом covid-19. Зазначається, що це жінка, яка продавала креветки на ринку Хунань в китайському місті Ухань.

Крім того, в кінці березня в Китаї була вперше зафіксована смерть від хантавірусу, який передався людині від гризунів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти