Китайський вірус почав люту експансію до Білорусї та Росії

5 квітня 2020, 15:23
У Білорусі зафіксували вже 8 летальних випадків від коронавірусної інфекції.
коронавірус
Коронавірус почав експансію в Росію і Білорусь / Фото pixabay.com

Коронавірус не визнає кордонів і сміється над переконаннями президентів. Скільки б лідер Білорусі Олександр Лукашенко не розповідав про те, що Ковід-19 – це психоз, а лікувати його треба "кізоньками" і прогулянками на свіжому повітрі, уханьська зараза від цього не припиняє бути смертельно небезпечною.

Стало відомо, що в Білорусі зафіксували вже 8 летальних випадків від коронавірусної інфекції. Всього в країні діагноз Covid-19 підтвердили у 502 осіб.

Як повідомляє міністерство охорони здоров'я Білорусі, у більшої частини пацієнтів захворювання протікає в легкій або середній формі. Після проходження лікування одужали 52 людини. Зареєстровано 8 випадків смерті пацієнтів, у яких численні хронічні захворювання ускладнила коронавірусна інфекція.

Коронавірус у Росії - ситуація на 5 квітня

За останню добу коронавірус виявили у 658 росіян у 14 регіонах Росії. Всього за добу від коронавірусу померли 2 людини.

Уперше хворий з'явився в Камчатському краї. Найбільше нових випадків в Москві – 536. У Московській області зафіксували 45 нових випадків, у Нижегородській області 22, у Санкт-Петербурзі 20, у Тульській і Ленінградській областях - по 10, у Красноярському краї - 4.

Таким чином, загальна кількість заражених китайським вірусом в Росії з початку пандемії становить 5 389 осіб. За весь час загинули 45 пацієнтів.

читайте також"Не до літа і не до осені": вірусолог розповів, коли коронавірус "звалить"Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін терміново звернувся до росіян через пандемію коронавірусу. Він оголосив про те, що в РФ продовжується режим неробочих днів - аж до 30 квітня.

"Нам вдається не допустити спалаху епідемії серед літнього населення. Але пік епідемії не пройдений, в тому числі і в нашій країні. Тому я прийняв рішення продовжити неробочі дні до кінця місяця, 30 квітня включно", - розповів Путін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти