Скільки життів допоможе врятувати карантин - відповідь вчених

1 квітня 2020, 20:56оновлено 2 квітня 2020, 00:15
Під час моторошного коронавірусу жорсткі заходи карантину зможуть врятувати 38,7 мільйонів людських життів.
Смерть, коронавірус
Вчені повідомили, скільки життів може врятувати карантин / УНІАН

Вчені підрахували, що якщо під час пандемії коронавірусу вчасно оголосити і дотримуватися карантину, а також скоротити соціальні контакти на 75%, то можна врятувати від смерті 38,7 мільйонів людей.

До такого висновку прийшли вчені з Імператорського коледжу Лондона, які побудували математичну модель сценаріїв епідемії, передає South China Morning Post.

За інформацією дослідників, якщо вчасно не ввести соціальне десантування, то вже в 2020 році це призведе до смерті 40 мільйонів осіб.

відео дня

Також вчені побудували математичну модель з урахуванням віку людей, соціальних контактів і ступеня тяжкості коронавірусу.

Три сценарії розвитку подій.

  1. Якщо ніякі заходи соціального дистанціювання не будуть прийняті, то хвороба може вбити до 40 мільйонів людей у всьому світі;
  2. Якщо люди скоротять соціальні контакти на 40%, а літні люди зменшать свою взаємодію на 60%, то кількість жертв зменшиться вдвічі – до 20 мільйонів;
  3. Якщо соціальне дистанціювання буде здійснюватися на ранній стадії і буде включати в себе скорочення 75% соціальних контактів, то це може врятувати 38,7 мільйонів життів.

Як писав Главред, український Кабмін опублікував перелік умов, при яких людей почнуть відправляти на примусове обстеження на коронавірус (і, в разі підтвердження діагнозу - лікування).

Також нагадаємо, число заражених коронавірусом в Києві за добу зросла на 25 осіб, 15 з них були госпіталізовані, решта 10 - лікуються на самоізоляції вдома під контролем лікарів. Про це повідомив на брифінгу 1 квітня мер Києва Віталій Кличко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти