Уханьська зараза передається через поширений засіб профілактики - вчені

17 березня 2020, 09:35
Медики заявили, що набагато ефективніше - мити руки і обробляти їх антисептиком, ніж використовувати популярний засіб профілактики.

коронавірус
Популярний засіб профілактики не рятує від коронавірусу / Reuters

Жахлива уханьська зараза настільки підступна, що захиститися від неї стає все складніше. Вчені закликали громадян не використовувати ілюзорний засіб профілактики, так як COVID-19 легко обходить цей бар'єр. Мова йде про гумові рукавички, які чимало людей почали носити в громадських місцях.

За словами експертів, миття рук і обробка їх антисептиком у громадських місцях – це набагато ефективніше, ніж рукавички.

"Ви більшою мірою захищені від COVID-19, коли не користуєтеся гумовими рукавичками, але миєте руки, ніж, коли носите рукавички. Збудник коронавірусної інфекції COVID-19 може забруднити гумові рукавички. Торкаючись після цього до лиця, ви перенесете вірус з поверхні рукавичок на обличчя і будете піддавати себе ризику зараження", - сказано в повідомленні Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Також у ВООЗ пояснили, чому важливо прикривати рот під час кашлю та чхання.

"Як вам, так і оточуючим слід суворо дотримуватися правил респіраторної гігієни. Для цього необхідно прикривати рот або ніс згином ліктя або серветкою під час кашлю або чхання. Використану серветку потрібно відразу ж викинути. Навіщо це потрібно? Вірус передається через дрібні краплі. Строго дотримуючись правил респіраторної гігієни, ви можете захистити оточуючих від таких вірусних захворювань, як ГРВІ, грип та COVID-19", - додали у заяві.

читайте такожЯк не заразитися COVID-19: вчені з'ясували нові важливі фактиНагадаємо, раніше в Індії заявили, що знайшли протиотруту від ненажерливої уханьської зарази. Місцеві мешканці міста Хіріюр похвалилися, що знайшли кращий профілактичний засіб від коронавірусу, який тепер точно до них не причепиться.

Місцеві жителі привселюдно заявили, що достатньо лише раз на місяць приймати ванну з коров'ячого гною, і коронавірус пройде мимо вас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти