Чи можна вживати алкоголь на Різдво: відповідь священика

7 січня 2022, 02:42
Випити трохи алкоголю в Різдво не вважається гріхом, гріх – бути п'яним. Тому особливих норм і заборон в церкві немає.
Різдво
Чи можна вживати алкоголь на Різдво / ua.depositphotos.com

Строгий піст напередодні Різдва передбачає відмову від алкогольних напоїв. Тільки в певні дні великих свят дозволяється випити трохи церковного вина. А ось на Різдво алкоголь не заборонений.

Чи можна пити спиртне на різдвяному застіллі, розповів благочинний церков Мелітополя протоієрей Максим Смирнов у коментарі для РИА-Мелітополь.

Отець Максим зазначив, що заборони на спиртне в церкві немає. Випити трохи алкоголю в Різдво не вважається гріхом, гріх – бути п'яним. Тому особливих норм і заборон в церкві немає.

відео дня

Також священик нагадав, що в Писанні сказано про те, як під час весільного бенкету Ісус перетворив на прохання матері воду на вино. І це було перше диво, яке він створив на землі.

А цар Давид ще за чотири тисячі років до народження Ісуса говорив, що вино веселить серце людини.

читайте такожВорожіння на Різдво: як дізнатися свою долю і загадати заповітне бажання

"Наші предки робили вино, медовуху, і це були неміцні спиртні напої, якими було складно напитися. А ось від міцних спиртних напоїв люди швидко п'яніють, і після цього виходить, як у пісні Володимира Висоцького: "Ой, де був я вчора — не знайду, хоч убий! Тільки пам'ятаю, що стіни з шпалерами...", - каже отець Максим.

Він додав, що людина створена за образом і подобою Бога, і коли після бурхливих узливань він себе не контролює, то втрачає людський образ і хулить образ Бога.

Крім того, за словами священика, пияцтво шкідливе для здоров'я та виступає серйозною перешкодою в житті в цілому.

При дотриманні міри, Церква благословляє вино. Воно допомагає травленню і це важливо після дотримання посту, коли люди знову починають вживати м'ясо та інші важкі продукти.

Вино можна використовувати будь-яке-головне, щоб вживання було помірним і пішло дійсно на користь.

Також не слід забувати про те, що 6 січня вечеря – пісний, а ось вже 7 січня можна дозволити собі алкогольні напої і багато страв.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти