Як "прийти до тями" після передозу алкоголем на Новий рік - порада дієтолога

Як прийти до тями після вживання алкоголю на НГ / УНІАН

Якщо людина перестаралася з алкоголем, то, перш за все, не слід "вибивати клин клином", розповіла експерт.

Лікар-дієтолог, фахівець медицини антистаріння, засновник Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська розповіла, які напої і продукти допоможуть швидко відновитися і прийти в себе тим людям, які "перестараються" з алкогольними напоями, зустрічаючи 2022 рік.

"Якщо людина перестаралася з алкоголем, то, перш за все, не потрібно "вибивати клин клином", тобто пити інший алкогольний напій", - розповіла експерт в коментарі Главреду.

За її словами, у разі поганого самопочуття після вживання алкоголю потрібно буде застосувати сорбенти:

Також слід пити більше рідини. Це може бути зелений чай, тому що він сприяє детоксикації печінки. Адже саме печінка виробляє певні ферменти, які допомагають інактивувати алкоголь в організмі.

Зелений чай допомагає це зробити, а вода розбавляє алкоголь в організмі. Тобто, потрібно активувати систему детоксикації організму: печінку, кишечник (за допомогою сорбентів), нирки (за допомогою більшої кількості рідини).

Читати такожПід Новий рік може вдарити мороз до -30, а лютий буде затяжним: синоптик уточнив прогноз на зиму

"Якщо людина після новорічного застілля відчуває себе більш-менш добре, їй може бути досить просто прийняти душ, тому що шкіра - це також орган детоксикації організму", - підсумувала Оксана Скиталінська.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти