Масштабна пожежа на Рязанській ГРЕС: очевидці повідомляють про вибух

Пожежа почалась на Рязанській ГРЕС / Колаж: Главред, скріншот, фото: Вікіпедія

На Рязанській ГРЕС почалася сильна пожежа, люди чули гучний вибух.

28 серпня мережею почали ширитися повідомлення про те, що на Рязанській ГРЕС сталася пожежа. Як повідомляють очевидці, їй передував вибух.

Такою інформацією діляться російські телеграми – як докази інциденту ширяться відео, на якому видно станцію, охоплену димом.

"Займання сталося на електростанції в Новомичуринську Пронського району Рязанської області. Очевидці також повідомили, що перед пожежею пролунав вибух", - йдеться у повідомленні Telegram-каналу "Рядовка".

Рязанська ГРЕС - що відомо

Рязанська ГРЕС (іноді звана "Новомичуринська ГРЕС") - теплова електрична станція в м. Новомичуринськ Пронського району Рязанської області (за 80 км на південь від Рязані), на березі річки Проня. Входить до складу ПАТ "ОГК-2", повідомляє Вікіпедія.

Рязанська ГРЕС посідає шосту позицію в списку найпотужніших теплоелектростанцій Росії, в європейській частині Росії вона поступається тільки Костромській ГРЕС. У складі станції 7 енергоблоків.

Що стало причиною надзвичайної ситуації, наразі невідомо. Однак, за даними місцевих ЗМІ, причиною так званого "задимлення" на станції стало порушення технологічного процесу.

Пожежа на ГРЕС / скрін з тг-каналу Главред

Така масштабна пожежа спричинила неабиякий кіпіш в російських телеграм-каналах. Вони наввипередки почали спростовувати інформацію про займання на ГРЕС. Деякі ресурси стверджують, що інформація про це – фейк, а відео було знято вчора, коли поряд із ГРЕС горіла суха трава. Дим начебто зняли на тлі станції.

Вибухи в Росії - останні новини

Сьогодні ГУР та ССО уразили чергову нафтобазу в Ростовській області. Після влучання українським БпЛА нафтобаза в Ростовській області горить досі. Не секрет, що саме ця нафтобаза забезпечує російських агресорів у війні з Україною.

А тим часом F-16 вже завдають успішних ударів по агресору. За словами аналітика Forbes Девіда Екса, це не дивно, що українські ВПС використовуватимуть F-16 для протиповітряної оборони. Річ у тім, що винищувачі були помічені з ракетами "повітря-повітря" AIM-9 з інфрачервоним наведенням і AIM-120 з радіолокаційним наведенням.

Однак, на жаль, США все ще підіграють РФ - окупанти можуть сховати авіацію, поки ЗСУ чекають дозвіл на удари. Україні саме зараз важливо мати, як і дозволи на застосування західної зброї, так і саму зброю.

Читайте також:

Новини заразКонтакти