Китайські бронемашини помітили на фронті: на який дивний крок вперше пішов Пекін

Китайські бронемашини вперше помічені на фронті / / коллаж: Главред, Фото: Getty Images, фото: телеграм-канал

Бронеавтомобілі Hushi з Китаю зафіксовано в зоні російської агресії в Україні.

Російська окупаційна армія вперше за час повномасштабного вторгнення застосували в Україні китайські бронемашини ZFB-05.

Підтвердження опублікував аналітик BILD Юліан Рьопке з посиланням на один проросійський Телеграм-канал.

"Китайські бронеавтомобілі Hushi в зоні "сво" (так в РФ називають війну в Украні - ред.), - йдеться у повідомленні російського ресурсу.

Що відомо про китайські бронемашини ZFB-05

ZFB-05 Xinxing (китайськ: 新星; піньїнь: Xīnxīng; букв. "нова зірка") - китайський бронетранспортер, розроблений головним чином для сухопутних військ Народно-визвольної армії, Народної збройної поліції, поліцейських сил, китайських миротворців ООН і на експорт, зазначає Вікіпедія.

Експерт BILD підтверджує, що опубліковані знімки є справжніми. За його даними, це перший доказ застосування китайської військової техніки в Україні.

"Російська армія вторгнення вперше застосувала в Україні китайські бронемашини типу ZFB-05. Китай заперечує, що поставив цю машину. Однак є безліч африканських посередників, які Росія могла використати", - наголосив Рьопке.

Своєю чергою уповноважений президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк заявив, що близько 60% іноземних комплектуючих, виявлених у російській зброї на полі бою в Україні, надходить із Китаю. Таку заяву він зробив в інтерв'ю Reuters.

Що потрібно знати про Reuters?

"Ройтерз" (англ. Reuters) - британське агентство новин і постачальник даних про фінансові ринки, що надає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, пише Вікіпедія.

Reuters вважається одним із найбільших у світі міжнародних новинних агентств. Агентство існує з середини XIX століття

«Якщо взяти всі звичайні види озброєння та порахувати іноземні комплектуючі, то близько 60% надходитимуть із Китаю. Ми мали тривалі обговорення з деякими виробниками з цього приводу», – сказав Власюк.

«Я сказав би, що найбільша проблема — це КНР», – додав він.

За словами Власюка, ключові деталі, які використовуються в системах спостереження, безпілотниках та ракетах, також постачаються із США, Нідерландів, Японії та Швейцарії та інших західних країн.

Позиція Китаю в війні з РФ / Інфографіка: Главред

Ситуація на фронті у вересні 2024 - останні новини

За версією Forbes, смертоносна 72-га механізована бригада українська бригада може опинитися в оточенні під Вугледаром. Вона здійснила рідкісний подвиг - майже два роки захищала місто, однак тепер перебуває в небезпеці.

Експерт Селезньов також попереджає про небезпечне оточення ЗСУ - Україна може втратити Вугледар. Варіантів виходу ЗСУ із цієї ситуації з малими втратами не так багато - росіяни продовжують наступ.

Окрім цього, ЗСУ можуть відступити з Вугледара, Покровська та Курахового. Якщо постане питання втрати територій чи військових підрозділів, війська відходитимуть, але продовжуватимуть боротьбу.

Інші новини про війну в Україні:

Новини заразКонтакти