Світовий банк дав Україні круглу суму: Зеленський розповів, на що витратять

7 листопада 2020, 13:08
Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила проект вартістю $100 млн.
Зеленський
Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що Україна отримає від Світового банку $100 млн на відновлення економіки та підприємництва на підконтрольних уряду територіях Сходу.

Про це йдеться в повідомленні в акаунті Зеленського в сервісі мікроблогів Twitter.

Президент подякував за підтримку територіальної цілісності країни.

"Ми зробимо все, щоб наші громадяни відчували себе в безпеці, а регіони ставали заможними", - написав він.

Світовий банк дав Україні круглу суму: Зеленський розповів, на що витратять

У свою чергу на сайті Світового банку повідомляється, що 6 листопада Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила проект вартістю $100 млн, спрямований на підтримку діяльності Уряду України щодо сприяння соціально-економічному відновленню та розвитку Східної України.

"Проект "Східна Україна: возз'єднання, відновлення і відродження" (3В) буде зосереджений на територіях Луганської області, підконтрольних уряду України, які отримали найбільш серйозний економічний спад через конфлікт, залучаючи дуже необхідні інвестиції для поліпшення транспортного сполучення і сприяння відновленню сільськогосподарського сектора", - наголошується в прес-релізі.

"Це перша позика в портфелі Світового банку, спрямована на надання допомоги Уряду України у виконанні зобов'язань з інформаційно-просвітницької роботи та підтримки розвитку населення, яке зазнало впливу конфлікту. Проект 3в базується на портфелі інвестицій Світового банку в Україні та галузевих знаннях у транспортному та сільськогосподарському секторах, питаннях земельної реформи, і поширює цю підтримку на Східну Україну. Тисячі людей в громадах, що зазнали впливу конфлікту, отримають допомогу в рамках інвестицій проекту 3В", - зазначив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі.

читайте такожУ МВФ відреагували на резонансне рішення КСУ щодо декларацій

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив про те, що місія МВФ не приїде в Україну через скандальне рішення КСУ про скасування е-декларування.

За словами глави держави, якщо місія МВФ не приїде в Україну - буде "діра в бюджеті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти