У ЗСУ пов'язали санкції проти кума Путіна із загостренням на Донбасі

20 лютого 2021, 23:07
Руслан Хомчак прокоментував загострення і нові ворожі обстріли в зоні ООС.
АТО, ООС, Донбас
Бойове зіткнення в зоні ООС на Донбасі / Reuters

Головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак прокоментував загострення ситуації на Донбасі.

За його словами, збройні формування Російської Федерації та її найманці здійснюють провокаційні обстріли напередодні засідань Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях з метою дискредитації Об'єднаних сил, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ в Facebook.

"Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, як правило, напередодні засідань ТКГ, після засідань Ради національної безпеки і оборони України Про прийняття санкцій за сприяння тероризму", - зазначив Хомчак.

За його словами "основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними силами України населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння, дискредитації сил ООС".

Відзначається, що ситуація на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил в цілому стабільна і контрольована. На ділянках розведення сил і засобів режим тиші дотримується.

"Підрозділи Об'єднаних сил завжди готові до відкриття вогню у відповідь, якщо є загроза їхньому життю, здоров'ю і для стримування противника від ведення активних дій. Будь - які звинувачення Збройних Сил України в недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають жодних підстав", - додали в Генштабі.

читайте такожУ "ДНР" заговорили про підготовку наступу після вибуху авто з ватажком бойовиків

Ситуація в зоні ООС на Донбасі:

  • З початку доби ворог п'ять разів відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил, під обстріл потрапили будинки цивільних осіб. про це повідомляється у вечірньому зведенні про ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 17.00.
  • У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації відкрили прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру і снайперської зброї по українських позиціях недалеко від населеного пункту Південне.
  • З мінометів 120-го калібру російсько-окупаційні війська вели вогонь поблизу Новгородського. Тут під мінометний обстріл потрапили не тільки позиції Збройних сил України, а й будинки місцевих жителів. В результаті обстрілу були пошкоджені три житлових будинки, лінія електромереж і газопровід. Постраждалих серед цивільного населення немає.Також окупанти вели прицільний вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї недалеко від населених пунктів Попасна і Катеринівка.
  • Бойових втрат серед захисників України немає.
  • На обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти