В Україні політика у сфері охорони природи призводить до зникнення деяких видів тварин - WWF-Україна

17 вересня 2021, 14:07оновлено 17 вересня 2021, 15:17
Для розв'язання наявних проблем в Україні необхідна насамперед зацікавленість в цьому самої держави.
деревина
Фото: УНІАН

Україна втрачає своє біорізноманіття, зокрема, скорочуються популяції рибних видів і зникають деякі види тварин. До цього призвела неефективна державна політика у сфері охорони навколишнього середовища.

Таку заяву зробили в українському представництві Всесвітнього фонду дикої природи (WWF-Україна), повідомляється в статті УНІАН "Кліматичні біженці. Чому на екологічні проблеми в Україні більше не можна закривати очі".

"Ми спостерігаємо, що різке зменшення чисельності водних мешканців актуальне для України. Це пов'язано з трансформацією річок – випрямленням русла, створенням штучних бар'єрів, руйнуванням природних комплексів в заплавах, зокрема, для агровиробництва, видобутком піску і гравію в руслах і суцільною вирубкою лісів", – звернули увагу експерти.

відео дня

У Фонді також підкреслили, що в Україні відбувається неконтрольований відстріл тварин браконьєрами (зокрема, рисі, бурого ведмедя, лося).

Водночас, за словами експертів, дослідження щодо зникнення деяких видів тварин і рослин на державному рівні в Україні навіть не проводяться.

Для розв'язання наявних проблем в Україні необхідна насамперед зацікавленість в цьому самої держави, яка повинна невідкладно почати впроваджувати грамотну природоохоронну політику, відзначили в статті. Натомість в Україні займаються марним популізмом, внаслідок якого тільки збільшується навантаження на бізнес, який, у своїй більшості, і так вкладає мільйонні кошти в екомодернізацію, а замість подяки отримує за це ще більшу зарегульованість бізнес-процесів. В іншому випадку, екологічна ситуація в країні тільки продовжить погіршуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти