В Україні розпочали новий перерахунок пенсій: хто під нього потрапив

1 квітня 2021, 08:53оновлено 1 квітня 2021, 20:29
З 1 квітня 2021 року чиновники для певних категорій жителів України почали черговий перерахунок пенсій - як і належить згідно із законодавством.

Пенсія
В Україні розпочали новий перерахунок пенсій / УНІАН

В Україні з четверга, 1 квітня нинішнього року, стартував перерахунок пенсії робітникам-пенсіонерам, які не потрапили під індексацію пенсій з 1 березня. Такий стан речей передбачено статтею 42 Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Всього в Україні близько 2,7 млн осіб, які продовжують працювати після виходу на пенсію (приблизно кожен четвертий пенсіонер). Але на підвищення можуть розраховувати лише близько двох мільйонів з них.

Хто має і не має право нап ерерахунок пенсій

Пенсія буде перерахована для тих робітників-пенсіонерів, кому вона була призначена або перерахована до 1 квітня 2019 року — два роки тому і раніше.

Пенсію не перерахують для приблизно 700 тисяч людей, які вийшли на пенсію з 1 квітня 2019 року. Для них найближчий перерахунок буде не раніше квітня наступного року.

Як проводитимуть перерахунок

Збільшення пенсії залежить від зарплати і тривалості страхового стажу. Воно визначається для кожного пенсіонера індивідуально. Перераховуватися буде саме "чиста пенсія", яка була нарахована за роки стажу — без спеціальних доплат.

читайте такожПенсії та тарифи: що змінюється в Україні у квітні 2021

Пенсії в Україні - що повідомлялося раніше:

  • У березні 2021 року для українських пенсіонерів провели індексацію пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.
  • Як говорила міністр соцполітики Марина Лазебна, з 4 березня з 11,1 мільйона українців доплати отримають вісім мільйонів пенсіонерів, а середній розмір підвищення становитиме близько трьохсот гривень.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти