В Україні на 20% зросте податок на нерухомість: коли і чому

13 жовтня 2021, 11:45
Максимальна ставка податку, кажуть чиновники Кабміну, становить півтора відсотка від мінімальної зарплати за кожен зайвий квадратний метр житла.
нерухомість, житло
В Україні на 20% зросте податок на нерухомість: коли і чому / УНІАН

В Україні з 2022 року податок на нерухомість зросте на 20%. Про це розповіли в Сніданку з 1+1.

В уряді роз'яснили, що на такий крок довелося піти, оскільки заплановано підвищення розміру мінімальної заробітної плати, до якого прив'язаний податок. У 2021 році його розраховували з розрахунку зарплати в 4723 гривень. А з січня 2022 року за основу братимуть 6 тисяч гривень.

Максимальна ставка податку, кажуть у Кабміні, становить півтора відсотка від мінімальної зарплати за кожен зайвий квадратний метр. Тому з наступного року власники квартир площею понад 60 квадратних метрів та будинків понад 120 квадратних метрів платитимуть понад 90 гривень за кожен зайвий квадратний метр.

відео дня

читайте такожЛьвів'янка вимагає підвищити податки: з'ясовано дивовижне бажання жінки

Нагадавши, в Україні з 1 вересня змінилися правила перевірки всіх фінансових операцій. Легальні доходи українців будуть порівнюватися з рівнем витрат. Держфінмоніторинг не дозволить здійснювати операції на суму, яка не відповідає законному доходу.

Держава перевіряє, де були зароблені гроші, які планується витратити. Українці можуть зіткнутися з серйозними проблемами під час покупки квартири або відкриття рахунку в банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти