В Україні почали діяти нові ПДР для водіїв і пішоходів: що змінилося

25 листопада 2020, 00:43
Зміни до Правил дорожнього руху для водіїв і пасажирів, пішоходів і велосипедистів, запроваджені раніше Кабміном, набули чинності.
В Україні почали діяти нові ПДР для водіїв і пішоходів: що змінилося
В Україні набули чинності зміни до ПДР / УНІАН

В Україні набули чинності нові Правила дорожнього руху, які стосуються водіїв авто, їх пасажирів, велосипедистів і пішоходів.​

Як повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook, згідно з новими ПДР, водії і пасажири таксі, а також інструктори з водіння в населеному пункті і за його межами повинні бути пристебнуті. У зв'язку з цим таксисти зобов'язані забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні.

читайте такожВодіям в Україні дозволили стукати один на одного за порушення ПДР

Не пристібатися в населеному пункті тепер дозволяється тільки водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних і спеціальних транспортних засобів.

Крім того, зміни в ПДР стосуються і виду номерних знаків - заборонено змінювати їх розміри, форму, позначення, колір і розміщення, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Номерні знаки повинні бути чистими і досить освітленими.

За новими правилами, велосипедистам дозволено рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Зміни торкнулися і пішоходів. Тепер в темний час доби, пішоходи обов'язково повинні використовувати світловідбиваючі елементи.

ПДР в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти