У Слузі народу запропонували саджати українців, які приховують паспорти РФ

28 січня 2021, 19:52
Нардепи від президентської партії зареєстрували відразу два законопроекти, які посилюють відповідальність за російські паспорти в Україні.
Паспорт
Паспорта / УНІАН

Нардепи з фракції Слуга народу (президентської політсили) Олег Дунда, Олександр Аліксійчук і Дмитро Микиша зареєстрували законопроект, який вводить кримінальну відповідальність у вигляді тюремного терміну від двох до п'яти років за приховування українцями російського громадянства. Текст законопроекту №4641 доступний на сайті парламенту.

"Зазначений законопроект розроблений для приведення інституту громадянства у відповідність з новими, більш жорсткими геополітичними реаліями. Зокрема, з урахуванням того факту, що Україна вже сьомий рік відображає збройну та інформаційну агресію з боку Росії", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Ті ж депутати зі Слуги народу внесли в Раду законопроект № 4642. Документ передбачає адміністративну відповідальність за порушення строків подання декларації про отримання (наявність), припинення іноземного громадянства (підданства) або подання завідомо недостовірних відомостей у декларації. За таке правопорушення депутати пропонують штрафувати на суми від 340 тисяч гривень до 510 тисяч гривень штрафу.

читайте такожУ РФ розповіли, скільки сотень тисяч російських паспортів видали українцям

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону, згідно з яким парламентарі пропонують узаконити подвійне громадянство в Україні.
  • Якщо документ приймуть, то українці зможуть отримувати паспорти інших держав, а іноземці – українське громадянство.
  • При цьому Власники паспортів країни-агресора Росії можуть позбутися політичних прав.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти